Print opties

Sluiten

Varkensfilet in mosterdkorst met geroosterde pompoen

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
45 min
Totale tijd
55 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Schil de pompoen, halveer en schep de zaadlijsten eruit. Snijd de pompoen in plakken van 1 cm dik.
3
Meng in een ovenschaal 2 el olie met 1 el honing en voeg naar smaak peper en zout toe. Voeg de pompoen, ui, 3 takjes rozemarijn, 3 takjes tijm en 5 tenen knoflook (ongepeld) toe en schep goed om. Zet het geheel 30 à 40 min in de oven en schep halverwege om.
4
Hak 1 teentje knoflook, 1 takje rozemarijn en 1 takje tijm fijn. Meng de knoflook, panko, rozemarijn, tijm, 2 el olie en 1 el honing goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
5
Bak in een koekenpan in el olie de varkensfiletlapjes 1 min per kant op hoog vuur bruin. Haal uit de pan en besmeer de bovenkant van ieder varkensfiletlapje met mosterd. Druk het broodkruim uit stap 4 er bovenop.
6
Leg de varkensfiletlapjes de laatste 8 min op de pompoen en laat verder garen in de oven.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.