vegan blt
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Vegan BLT met tempeh bacon

BLT staat voor Bacon, Lettuce en Tomato, oftewel bacon, sla en tomaat. De gemarineerde en krokant gebakken tempeh vervangt in dit recept de bacon en zorgt voor een bijzondere smaak en een lekkere bite. Deze vegan versie van de BLT is verantwoord en onwijs lekker!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept vegan blt met tempeh bacon

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Snijd de tempeh in plakken van 1 cm dik. Meng de olie met de chilisaus, sojasaus en de worcestersaus tot een marinade. Giet over de tempeh plakken en laat 15 min. marineren. Verwarm de oven voor op 180ºC.
2
Verdeel de tempeh over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 20 min. in de oven tot goudbruin.
3
Snijd ondertussen de tomaten in plakken. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd ook in plakken. Meng de mosterd met de mayonaise tot een mosterdmayonaise.
4
Beleg de helft van de plakken brood met de mosterdmayonaise, sla, tomaat, avocado, tempeh bacon, en de alfalfa. Maak af met de andere helft van het brood en serveer met de overige mosterdmayonaise.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Gluten
  • Ei
  • Vis
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via