Vegetarische avocado bun met bietenburger
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Vegetarische avocado bun met bietenburger

Wel eens gehoord van een vegetarische avocado bun met bietenburger? In dit gezonde recept gebruiken we de avocado niet als beleg op het broodje, maar als het broodje zelf. Met de zelfgemaakte bietenburger erbij wordt het verantwoord en vooral lekker genieten!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Voor de saus
Keukenbenodigdheden:

Recept vegetarische avocado bun met bietenburger

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Laat de kikkererwten goed uitlekken en voeg samen met de rode bietjes, bloem, komijn, chilipoeder, peper en zout in een kom en pureer met een keukenmachine tot een geheel. Voeg eventueel een scheutje water toe als het mengsel te dik is.
2
Verwarm de olijfolie in een koekenpan en vorm 2 burgers van het bietenmengsel. Houd hiervoor de grootte van de avocado’s aan. Bak de burgers aan beide kanten goudbruin op middelhoog vuur.
3
Ondertussen maak je de yoghurtsaus door de Griekse yoghurt te mengen met de mayonaise, gesneden peterselie, knoflookpoeder en olijfolie.
4
Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Verwijder voorzichtig de schil van de avocado. Tip: Snijd van 2 helften van de avocado een plakje van de bolle kant af. Zo blijft de avocado goed op je bord liggen.
5
Beleg de avocado met veldsla, gevolgd door de bietenburger en de yoghurtsaus. Leg als laatst de andere helft van de avocado erop. Garneer de burgers met wat sesamzaadjes.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via