Laat de kikkererwten goed uitlekken en voeg samen met de rode bietjes, bloem, komijn, chilipoeder, peper en zout in een kom en pureer met een keukenmachine tot een geheel. Voeg eventueel een scheutje water toe als het mengsel te dik is.
2
Verwarm de olijfolie in een koekenpan en vorm 2 burgers van het bietenmengsel. Houd hiervoor de grootte van de avocado’s aan. Bak de burgers aan beide kanten goudbruin op middelhoog vuur.
3
Ondertussen maak je de yoghurtsaus door de Griekse yoghurt te mengen met de mayonaise, gesneden peterselie, knoflookpoeder en olijfolie.
4
Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Verwijder voorzichtig de schil van de avocado. Tip: Snijd van 2 helften van de avocado een plakje van de bolle kant af. Zo blijft de avocado goed op je bord liggen.
5
Beleg de avocado met veldsla, gevolgd door de bietenburger en de yoghurtsaus. Leg als laatst de andere helft van de avocado erop. Garneer de burgers met wat sesamzaadjes.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.