Vegetarische gado gado geserveerd met Verstegen Satésaus Hot. Deze satésaus geeft het gerecht net dat extra beetje pit.
Tip: wil je het gerecht liever wat minder pittig? Laat dan de rode peper weg uit het recept. Dit zorgt ervoor dat de smaak wat milder wordt!
Variatietip: wil je graag vlees toevoegen aan je gerecht? Kies dan voor extra kippendij. Snijd de kippendij in stukjes van 2 cm. Bak deze vervolgens in een pan met 1 el zonnebloemolie in 8 minuten goudbruin en gaar. Voeg ze daarna toe aan het gerecht.
Een van de meest bekende gerechten uit de traditionele Indische keuken is gado gado. Het wordt niet alleen in Indonesië gegeten, maar is ook erg geliefd in de rest van de wereld. Je kunt dit gerecht aanpassen aan je eigen smaak en dieetbehoeften. Dat is één van de redenen die dit gerecht zo populair maakt. Gado gado betekent letterlijk ‘gemengde groenten met pindasaus’. Deze ingrediënten staan dan ook centraal in dit gerecht.
Gado gado is een voedzaam gerecht wat bestaat uit een mix van gekookte groenten, eieren, seroendeng en satésaus. De basisgroenten die meestal worden gebruikt zijn taugé, sperziebonen en komkommer. Uiteraard kun je zelf ook andere groenten toevoegen, als je dat lekker vindt. Wat nooit mag ontbreken in gado gado is de smaakvolle pindasaus. Deze wordt gemaakt van gemalen pinda’s, knoflook, ui en chilipepers. De pindasaus geeft het gerecht een rijke en romige smaak en zorgt ervoor dat alle ingrediënten samenkomen.
Dit gerecht kan op verschillende manieren worden geserveerd. Het kan als hoofdgerecht worden gegeten, met bijvoorbeeld een extra toevoeging van witte rijst voor extra koolhydraten, maar het kan ook als bijgerecht of als onderdeel van een buffet op tafel worden gezet.
Wil je meer gerechten proberen uit de Indische keuken? Bekijk dan hier meer inspiratie voor Indische recepten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment