Vegetarische paddenstoelenquiche met walnoten en gruyère
Niveau
Beginner
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Vegetarische paddenstoelenquiche met walnoten en gruyère

Deze vegetarische paddenstoelenquiche met walnoten en gruyère is een heerlijke variant op het klassieke Franse recept. De bodem is kruimig, de vulling romig en de walnoten geven de quiche een nootachtige smaak. Een lekkere combinatie met de paddenstoelen. Quiche is koud net zo lekker en dus heel geschikt om te bewaren als lunch voor de volgende dag.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Benodigdheden

Recept vegetarische paddenstoelenquiche met walnoten en gruyère

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
50 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet de quichevorm in met boter.
2
Hak de helft van de walnoten fijn in een keukenmachine. Snijd de roomboter in blokjes en mix samen met de bloem en fijngehakte walnoten in een keukenmachine tot droge kruimels. Ris de blaadjes van de tijm en voeg deze samen met de geraspte kaas, wat zout en 1/4 van de eieren toe aan de keukenmachine en meng opnieuw tot een deeg.
3
Haal het deeg uit de keukenmachine en kneed tot een bal. Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkvlak tot een cirkel van 30 cm. Bekleed de quichevorm met het deeg, druk de randen goed aan en snijd te veel deeg weg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Leg een stuk bakpapier in de quiche en vul met bakbonen. Bak 20 min. in de oven. Wij bakken de quiche bodem eerst ‘blind’, zodat de bodem straks tegelijkertijd gaar is met de vulling. Gebruik bakbonen voor een optimaal resultaat.
4
Pel en snipper ondertussen de ui. Snijd de grotere paddenstoelen in gelijke grootte als de kleinere. Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit de ui ca. 3 min. Voeg de paddenstoelen toe en bak rondom bruin.
5
Klop de overige eieren met slagroom in een mengkom tot een glad mengsel. Voeg peper en zout toe en meng de gruyère door het eimengsel.
6
Haal de quiche uit de oven. Verwijder de bakbonen en vul de bodem met het eimengsel. Verdeel de paddenstoelen, ui en overige walnoten over het geheel. Bak ca. 20 min. in de oven tot het ei is gestold en de bodem goudbruin is. Snijd in stukken.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via