Print opties

Sluiten

Vegetarische paddenstoelenquiche met walnoten en gruyère

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
50 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet de quichevorm in met boter.
2
Hak de helft van de walnoten fijn in een keukenmachine. Snijd de roomboter in blokjes en mix samen met de bloem en fijngehakte walnoten in een keukenmachine tot droge kruimels. Ris de blaadjes van de tijm en voeg deze samen met de geraspte kaas, wat zout en 1/4 van de eieren toe aan de keukenmachine en meng opnieuw tot een deeg.
3
Haal het deeg uit de keukenmachine en kneed tot een bal. Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkvlak tot een cirkel van 30 cm. Bekleed de quichevorm met het deeg, druk de randen goed aan en snijd te veel deeg weg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Leg een stuk bakpapier in de quiche en vul met bakbonen. Bak 20 min. in de oven. Wij bakken de quiche bodem eerst ‘blind’, zodat de bodem straks tegelijkertijd gaar is met de vulling. Gebruik bakbonen voor een optimaal resultaat.
4
Pel en snipper ondertussen de ui. Snijd de grotere paddenstoelen in gelijke grootte als de kleinere. Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit de ui ca. 3 min. Voeg de paddenstoelen toe en bak rondom bruin.
5
Klop de overige eieren met slagroom in een mengkom tot een glad mengsel. Voeg peper en zout toe en meng de gruyère door het eimengsel.
6
Haal de quiche uit de oven. Verwijder de bakbonen en vul de bodem met het eimengsel. Verdeel de paddenstoelen, ui en overige walnoten over het geheel. Bak ca. 20 min. in de oven tot het ei is gestold en de bodem goudbruin is. Snijd in stukken.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.