pot pie met stoofvlees
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Pot pie met stoofvlees en champignons

Deze pot pie met stoofvlees en champignons is het ultieme comfort food. Van de rijke, romige vulling met zacht gestoofd vlees, champignons en erwtjes tot krokant laagje bladerdeeg, deze combinatie is een feestje op een herfstachtige dag. Ideaal voor knusse avondjes aan tafel. Kaarsjes aan, drankje erbij en klaar ben je!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Pot pie met stoofvlees en champignons

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
2u 30min
Totale tijd
3u 0min
Kookmodus
1
Snijd de sukadelappen in blokjes en breng op smaak met peper en zout. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Pel en pers de knoflook, snijd de champignons in plakjes en bak 5 min. mee.
2
Voeg de runderbouillon, rode wijn en tijm toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat het geheel 2 uur op laag vuur stoven met de deksel schuin op de pan.
3
Smelt de ongezouten roomboter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer tot een roux. Schenk al roerend de kookroom erbij en laat kort doorkoken tot een gebonden saus. Meng de saus door het stoofvlees. Voeg de tuinerwten toe en roer goed door.
4
Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte). Verdeel de eerste rol bladerdeeg over de bodem van een ovenschaal. Schep de stoofvleesvulling erbovenop. Rol de tweede rol bladerdeeg uit en dek de ovenschaal ermee af. Druk de randen goed aan en prik met een vork gaatjes in het deeg. Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg met het ei.
5
Zet de ovenschotel in de oven en bak de pot pie in 30-40 min. tot goudbruin en gaar. Serveer direct.

Het ultieme comfort food voor druilerige dagen

Ovengerechten zijn het perfecte comfort food voor druilerige dagen. En die hebben we natuurlijk nogal vaak in ons mooie kikkerlandje. Je kan alle kanten op met gerechten uit de oven. Het maakt niet uit of je nu lang de tijd hebt voor de voorbereiding of kort. En of je nu kiest voor een klassieke lasagne bolognese of een vegetarische Shepherd’s Pie, je bent binnen een mum van tijd weer helemaal opgewarmd. Wij zijn fan!

Ook favoriet: deze heerlijke pot pie met stoofvlees en champignons. Stoofvlees en champignons zijn de perfecte combinatie voor in herfst- en wintergerechten. De vulling van dit ovengerecht is rijk en romig en de rode wijn geeft het nét dat beetje extra. De knapperige bovenkant van bladerdeeg geeft de finishing touch aan de structuur en tijdens het eten waan je je compleet in een gezellige, Engelse pub. Goed te combineren met een glas rode wijn!

Liever een gemakkelijke traybake op tafel toveren? Ook hier vind je bij ons genoeg inspiratie voor. Wat dacht je van deze gezonde zalm traybake met sperziebonen en aardappelen? Ideaal als gezonde maaltijd op een doordeweekse dag. Of ga op de Japanse tour met onze okonomiyaki traybake. Deze is onder andere gevuld met kool en afgetopt met ontbijtspek, sriracha mayo en sesamzaadjes. Weer eens helemaal iets anders. Nog makkelijker maak je het jezelf met deze traybake met vissticks. Ook altijd geliefd bij de kids. Zo zie je maar, met ovengerechten kan je alle kanten op.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Sulfiet
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via