Warme krieltjessalade met groene asperges en linzen
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Warme krieltjessalade met groene asperges en linzen

Zin in een snelle maaltijd? Deze warme krieltjessalade met groene asperges en linzen zit vol met goede eiwitten en staat binnen een kwartier op tafel. Lekker als lunch of lichte avondmaaltijd. De salade is een heerlijke combinatie met frisse bieslookmayonaise.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen

Recept warme krieltjessalade met groene asperges en linzen

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Verwarm 1/3 van de olijfolie in een koekenpan. Voeg de krieltjes samen met rozemarijn, zout en peper toe en bak rondom goudbruin.
2
Verwarm een grillpan met de helft van de overige olijfolie en grill de asperges ca. 5 min. Bestrooi vervolgens met zout.
3
Spoel ondertussen de linzen af en breng op smaak met peper en zout. Snijd de rode biet in blokjes. Meng de linzen met de rode biet, krieltjes en asperges en verdeel de salade over de borden.
4
Snijd de bieslook fijn. Meng de mayonaise met de overgebleven olijfolie en de bieslook. Serveer de salade met de bieslookmayonaise.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Ei
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?