Witte Chocolade Macadamia Boterkoek
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Witte chocolade macadamia boterkoek

We hebben de perfecte combinatie gevonden: witte chocolade en macadamianoten. Een combinatie die je steeds vaker terugziet in bijvoorbeeld koekjes. Ga aan de slag met deze boterkoek en ontdek zelf hoe ongelofelijk lekker deze twee ingrediënten samengaan.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

16 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept witte chocolade macadamia boterkoek

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
50 min
1
Verwarm de oven voor op 170°C. Snijd de boter in kleine blokjes en zorg dat deze op kamertemperatuur is.
2
Klop de roomboter met de kristalsuiker luchtig in een keukenmachine of met een handmixer. Voeg 2/3 van de eieren en het vanille extract toe en mix tot het opgenomen is.
3
Voeg de bloem toe en meng goed door. Hak de macadamianoten en witte chocolade grof. Meng de macadamianoten en witte chocolade door het deeg. Kneed nog 1 tot 2 min. door met de handen tot een stevig deeg.
4
Vet de bakvorm in met bakspray. Verdeel het deeg over de bodem van de bakvorm en strijk glad.
5
Klop het overgebleven ei los en meng met de melk. Bestrijk de bovenkant van het deeg met dit mengsel. Maak met een vork een motief in de bovenkant.
6
Bak de boterkoek 20 tot 25 min. in de oven. Laat de koek volledig afkoelen en snijd in 16 stukken.

Weetjes over de macadamianoot

Macadamianoten zijn heerlijke en voedzame noten die afkomstig zijn van de macadamiaboom, die oorspronkelijk uit Australië komt. Deze noten zijn rijk aan voedingsstoffen zoals gezonde vetten, vezels, eiwitten en mineralen als magnesium, koper en selenium. Bovendien bevatten ze antioxidanten die helpen met het verminderen van ontstekingen in het lichaam. Ideaal dus voor wanneer je weerstand even wat slechter is.

Naast het feit dat macadamianoten erg gezond zijn, kun je ze ook op allerlei manieren gebruiken. Je kunt ze gebruiken in tal van recepten, zoals het maken van boterkoek met witte chocolade, granola, smoothies, en zelfs in hartige gerechten zoals salades en sauzen. Ze geven een heerlijke smaak en knapperige textuur aan elk gerecht. Probeer naast deze verrukkelijke boterkoek ook eens deze macadamia koeken met witte chocolade. Ook hier komt de combinatie terug, en wij snappen wel waarom! Liever deze noten verwerken in een hartig gerecht? Maak dan deze pangasiusfilet met notenkruidenkorst. De korst geeft de vis een lekkere, knapperige touch.

Het eten van noten in het algemeen wordt sterk aangeraden door gezondheidsexperts, omdat ze bijdragen aan het verminderen van het risico op hartziekten, diabetes en obesitas. Het eten van een handvol noten per dag kan je helpen om je algehele gezondheid te verbeteren en een gezond gewicht te behouden. Bovendien kunnen noten je helpen om langer vol te blijven zitten, wat kan helpen bij het verminderen van het aantal tussendoortjes dat je eet.

Kortom, macadamianoten zijn niet alleen heerlijk, maar ook nog eens gezond en veelzijdig in gebruik. Het is een geweldig idee om deze noten op te nemen in je dieet voor een boost van voedingsstoffen en smaak.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Noten
  • Pinda
  • Ei
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via