Pangasiusfilet met notenkruidenkorst
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min

Pangasiusfilet met notenkruidenkorst

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
1
Verwarm de airfryer voor op 180ºC. Maak de krieltjes schoon onder koud stromend water, dep droog met een schone theedoek en halveer ze. Rasp de gele schil van helft van de citroenen. Leg de krieltjes in een kom en meng met 1/3 van de olijfolie en de citroenrasp. Bak 15 min. in de airfryer.
2
Maak ondertussen de notenkruidenkorst voor de vis. Voeg alle noten, dille, blaadjes van de peterselie, ansjovisfilets en panko toe aan een keukenmachine en maal tot fijne kruimels (of gebruik een staafmixer). Voeg tot slot de overige olijfolie toe aan het mengsel en schep door.
3
Bestrooi de pangasiusfilet aan beide kanten royaal met peper en zout. Druk het kruidennotenmengsel op de vis. De bovenkant van de filets moeten volledig bedekt zijn.
4
Haal de krieltjes uit de airfryer. Leg de pangasiusfilet op een stuk bakpapier en vervolgens in de airfryer. Knip de takjes tomaat in kleinere stukjes en leg tussen de vis. Bak de vis en tomaatjes in ca. 6 min. gaar.
5
Serveer de vis en tomaatjes met de krieltjes. Snijd de overige citroen in dunne plakjes en leg op de pangasiusfilet.
6
Tip: Dit gerecht kun je ook in de oven bereiden. Verwarm de oven dan voor op 200ºC voor de aardappeltjes en bak deze in 30 min. gaar. Bak de vis in 8 tot 10 min. gaar op 180ºC.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Noten
  • Pinda
  • Vis
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Ovengerechten
Airfryer
Voorkeuren
Bevat vis
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via