Print opties

Sluiten

Witte chocolade macadamia boterkoek

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
50 min

Ingrediënten

16 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 170°C. Snijd de boter in kleine blokjes en zorg dat deze op kamertemperatuur is.
2
Klop de roomboter met de kristalsuiker luchtig in een keukenmachine of met een handmixer. Voeg 2/3 van de eieren en het vanille extract toe en mix tot het opgenomen is.
3
Voeg de bloem toe en meng goed door. Hak de macadamianoten en witte chocolade grof. Meng de macadamianoten en witte chocolade door het deeg. Kneed nog 1 tot 2 min. door met de handen tot een stevig deeg.
4
Vet de bakvorm in met bakspray. Verdeel het deeg over de bodem van de bakvorm en strijk glad.
5
Klop het overgebleven ei los en meng met de melk. Bestrijk de bovenkant van het deeg met dit mengsel. Maak met een vork een motief in de bovenkant.
6
Bak de boterkoek 20 tot 25 min. in de oven. Laat de koek volledig afkoelen en snijd in 16 stukken.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.