Recepten
Kies je menugang
Ontbijt
Lunch & brunch
Tussendoortjes
Voor- & tussengerechten
Recepten avondeten
Bijgerechten
Sauzen & dressings
Desserts & gebak
Borrelhapjes & snacks
Dranken & cocktails
Cuisine
Aziatisch
Italiaans
Mexicaans
Grieks
Mediterraans
Spaans
Hollands
Frans
Amerikaans
Midden-Oosters
Uitgelicht
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Wat eten we vandaag?
Kerst recepten
Recepten avondeten
Makkelijke recepten
Vegetarische recepten
Inspiratie
Inspiratie
Kerst recepten
Handige weekmenu's
Proeverijen & events
Kookvideo's
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Kooktips & blogs
Experiences
Over ons
Over ons
Wie zijn wij?
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Eatertainers
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Samenwerken
Home
Alle recepten
Kies je menugang
Ontbijt
Lunch & brunch
Tussendoortjes
Voor- & tussengerechten
Recepten avondeten
Bijgerechten
Sauzen & dressings
Desserts & gebak
Borrelhapjes & snacks
Dranken & cocktails
Cuisine
Aziatisch
Italiaans
Mexicaans
Grieks
Mediterraans
Spaans
Hollands
Frans
Amerikaans
Midden-Oosters
Uitgelicht
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Wat eten we vandaag?
Kerst recepten
Recepten avondeten
Makkelijke recepten
Vegetarische recepten
Inspiratie
Kerst recepten
Handige weekmenu's
Proeverijen & events
Kookvideo's
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Kooktips & blogs
Experiences
Over ons
Wie zijn wij?
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Eatertainers
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Samenwerken
Aanmelden
Print opties
Titel
Afbeelding
QRCode
Ingrediënten
Informatie
Instructies
Printen
Sluiten
Aardappelschotel met rösti, courgette en cashewnootjes
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Ingrediënten
2 personen
Ingrediënten
½ sjalot
150 gr wortels
50 gr prei
110 gr courgette
2 el olie
½ tl chilipoeder
350 gr rösti
Peper en zout
2 takjes rozemarijn
1 el crème fraîche halfvol
50 gr geraspte oude kaas
50 gr ongezouten cashewnoten
1
Pel en snipper de sjalot fijn en maak de wortel schoon. Snijd de wortel, prei en courgette in fijne blokjes.
2
Verwarm de olie in een koekenpan en fruit de ui en chilipoeder. Bak de rösti op middelhoog vuur gedurende 10 min. Breng op smaak met peper en zout.
3
Voeg de helft van de rozemarijn toe samen met de prei, wortel en courgette. Bak 8 min mee. Verwijder de rozemarijn.
4
Voeg de crème fraîche, kaas en ¾ cashewnoten toe. Roerbak het geheel voor 5 min. Breng op smaak met wat peper en zout.
5
Ris de overige rozemarijn van het takje, hak fijn en zet apart.
6
Verdeel de rösti over de borden als de kaas is gesmolten. Garneer met rozemarijn en de overige cashewnoten.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.