Affogato
Niveau
Beginner
Tijd
5 min
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vrij van vis

Affogato

Met alle drukte van tegenwoordig is een momentje voor jezelf creëren heel belangrijk. Zeker in de hectiek van de dag. Wat dacht je van dit dessert met koffie en roomijs?

Koffie fan? Begin je dag goed met deze koffiesmoothie!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

1 persoon
Ingrediënten

Recept affogato

Bereidingstijd
5 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
5 min
1
Doe, naar smaak de bolletjes vanille-ijs in een hittebestendig glas.
2
Zet een kopje Nescafé Dolce Gusto Espresso. Giet over in een schenkkannetje en verdeel de espresso over het ijs in het glas.
3
Garneer met amandelschaafsel.

Wat is affogato?

Een affogato is een Italiaans ijsdessert. Het woord ‘affogare’ betekent verdrinken in het Italiaans en daar komt de naam affogato vandaan. Affogato is namelijk niets meer dan een bolletje vanille-ijs dat wordt toegevoegd aan een kopje hete espresso. Ontzettend lekker!

Waar komt affogato vandaan?

Affogato is afkomstig uit Italië. Voor het ontstaan ervan gaan we terug naar het jaar 1950. Rond deze tijd kwamen er meer en meer bars en ijssalons in Italië en toentertijd is de affogato ontstaan.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via