Kitkat Ijsjes Liggend Low Res
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

KitKat ijsjes

Met slechts drie ingrediënten maak je zelf heerlijke KitKat ijsjes. Het principe is eenvoudig: je verkruimelt KitKats, overgiet ze met slagroom (nog in de verpakking!) en vriest ze in. Nog even in chocolade dopen en klaar! Zo heb je altijd een lekker toetje achter de hand…

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 stuks
Ingrediënten

Recept kitkat ijsjes

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
4u 0min
Totale tijd
4u 15min
Kookmodus
1
Stamp de KitKats met behulp van een hard object (stamper van je vijzel of deegroller) in fijne stukjes zonder de verpakking open te maken.
2
Zet de KitKats rechtop in een bakje of een hoog glas en knip de verpakking aan de bovenkant open. Verdeel de slagroom over de KitKats. Plaats de KitKats minstens 3 uur in de vriezer tot ze goed bevroren zijn.
3
Smelt de chocolade au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Schenk de chocolade in een maatbeker. Doop de KitKat ijsjes in de chocolade en laat uitharden op een met bakpapier beklede bakplaat. Eet de ijsjes onmiddellijk op of vries opnieuw in.

Maak gemakkelijk je eigen ijsjes!

Wanneer het zonnetje schijnt, kan je ons onwijs blij maken met een lekker ijsje. Van waterijsjes en roomijs tot sorbetijs en ijstaarten, de keuze is reuze. Wist je dat je ook heel gemakkelijk zelf je eigen ijsjes kan maken? Je hebt er alleen wat geduld voor nodig, want ijsjes moeten wel een tijdje in de vriezer. Maar geloof ons: het is het wachten meer dan waard! Zo zijn deze KitKat ijsjes lekker én een makkelijk recept om te volgen. Met maar 3 ingrediënten en 15 minuten van je tijd zijn ze klaar om in de vriezer te plaatsen. Nog even wachten tot je ervan kan genieten, maar daarna kan het smullen beginnen.

Deze aardbeienijsjes zijn ook heerlijk van smaak. Na 10 minuten voorbereiden zet je de aardbeienijsjes in de diepvries. Tip: maak ze de avond van tevoren of in de ochtend, ze moeten namelijk minimaal 6 uur in de vriezer. Het resultaat? Een lekker recept met aardbeien en kokosmelk! Of wat dacht je van gezondere magnums met framboos, pure chocolade en pistache? Door fruit te gebruiken in het recept zijn ze een stuk gezonder. Ideaal wanneer je op zoek bent naar een wat gezonder recept!

Wil je een keer iets anders proberen? Maak dan orange posset! Dit zomerse ijsje presenteer je in een sinaasappel en maak je door sinaasappelsap te mengen met slagroom en suiker. Voeg daar nog sinaasappelrasp, limoensap en vanillesuiker aan toe en plaats minstens 3 uur in de vriezer. Ga je de orange posset serveren? Verkruimel er dan nog wat zandkoekjes overheen en garneer met munt.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via