Bento Box 3 Appel Spelt Cake
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vlees
Vegetarisch
Vrij van vis

Appel-spelt cake

Deze appel-speltcake is lekker en voedzaam! Zo gebruiken we speltmeel in het beslag. Ook bevat deze cake geen toegevoegde suikers, enkel die al in de appelcompote aanwezig is.

Mijn menu planner

Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
Extra benodigdheden

Recept appel-spelt cake

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
55 min
Totale tijd
1u 10min
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de rozijnen wellen in een klein laagje water en vet de cakevorm in met wat boter.
2
Mix de bloem, speltmeel, bakpoeder, kaneel en zout door elkaar in een kom.
3
Klop in een andere kom de eieren luchtig en voeg dan de appelcompote eraan toe. Meng goed door elkaar.
4
Laat de rozijnen uitlekken in een vergiet. Meng het ei-appelmengsel door het bloemmengsel en voeg de rozijnen toe.
5
Hak de amandelen en voeg deze toe aan het beslag. Meng dit goed door elkaar en schep het beslag in een ingevette cakevorm.
6
Snijd de appel in plakjes en leg deze dakpansgewijs op de cake.
7
Bak de cake in ongeveer 55 tot 60 min. op 180°C. Controleer of de cake gaar is door er met een houten prikker in te prikken. Blijft er beslag aan de prikker hangen? Dan moet de cake nog even terug in de oven. Als de prikker schoon er schoon uit komt, is je cake klaar!

Volkorenmeel: een betere keuze

Wist je dat je beter volkorenmeel kunt gebruiken in koek en cakes? Deze bevat namelijk nog de goede voedingsstoffen die opgeslagen zitten in het vliesje rondom de graankorrel. Bij bloem zijn deze gezonde schilletjes eruit gezeefd.

Meer lekkere recepten met appel

Naast een lekkere appelcake zijn er natuurlijk nog meer lekkere en makkelijke recepten te maken met appel. Wat denk je van de klassieke appelflappen of appeltaart? Die doen het altijd goed. Maar wist je ook dat je appel kunt verwerken in hoofdgerechten? Maak bijvoorbeeld eens deze stamppot met vegetarisch gehakt en stukjes appel of deze hartige taart met kip, kersen en appel. Deze combi lijkt misschien wat vreemd, maar het is de perfecte combi van zoet en hartig. Echt verrukkelijk, dat beloven we!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Noten
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via