Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de rozijnen wellen in een klein laagje water en vet de cakevorm in met wat boter.
2
Mix de bloem, speltmeel, bakpoeder, kaneel en zout door elkaar in een kom.
3
Klop in een andere kom de eieren luchtig en voeg dan de appelcompote eraan toe. Meng goed door elkaar.
4
Laat de rozijnen uitlekken in een vergiet. Meng het ei-appelmengsel door het bloemmengsel en voeg de rozijnen toe.
5
Hak de amandelen en voeg deze toe aan het beslag. Meng dit goed door elkaar en schep het beslag in een ingevette cakevorm.
6
Snijd de appel in plakjes en leg deze dakpansgewijs op de cake.
7
Bak de cake in ongeveer 55 tot 60 min. op 180°C. Controleer of de cake gaar is door er met een houten prikker in te prikken. Blijft er beslag aan de prikker hangen? Dan moet de cake nog even terug in de oven. Als de prikker schoon er schoon uit komt, is je cake klaar!
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.