Stamppot van snijbonen met vegetarisch gehakt
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min

Stamppot van snijbonen met vegetarisch gehakt

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Meng in een klein bakje de kurkumapoeder met gemberpoeder, kerriepoeder, gerookt paprikapoeder en kaneel.
2
Schil de aardappelen en snijd deze in stukken. Breng een pan water aan de kook met een 2/3 groentebouillonblokje en 1/8 deel van het kruidenmengsel. Kook hierin de aardappelen gedurende 20 min. Voeg halverwege de gesneden snijbonen toe en kook de laatste 10 min. mee.
3
Pel en snipper ondertussen de ui en knoflook. Verhit olie in een pan, fruit de ui en knoflook en voeg het vegetarische gehakt en de rest van het kruidenmengsel toe. Rul het gehakt circa 8 min.
4
Los het overige bouillonblokje op in het water. Voeg dit samen met de jam toe aan het gehakt en roer goed door. Los de maïzena op in water en voeg dit toe aan de pan. Laat de saus zachtjes koken tot het bindt.
5
Halveer de appel en snijd ¼ deel in plakjes. Schil de rest van de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
6
Giet de aardappelen en snijbonen af en stamp grof samen met de plantaardige kookroom. Roer de blokjes appel door de stamppot. Serveer het gerecht met het gehakt en garneer met plakjes appel.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Soja
  • Gluten
  • Selderij

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Diane
Jennifer van Eatertainment

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Hollands
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Stamppot
Voorkeuren
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via