Stamppot van snijbonen met vegetarisch gehakt
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Stamppot van snijbonen met vegetarisch gehakt

Deze stamppot van snijbonen, appel en kerrie is geïnspireerd op het Afrikaanse gerecht boboti. Het gehakt uit de traditionele boboti vervangen wij door een vega variant. De appel is een frisse tegenhanger voor de verschillende specerijen, waardoor de stamppot lekker fris en toch kruidig is.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept stamppot van snijbonen met vegetarisch gehakt

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Meng in een klein bakje de kurkumapoeder met gemberpoeder, kerriepoeder, gerookt paprikapoeder en kaneel.
2
Schil de aardappelen en snijd deze in stukken. Breng een pan water aan de kook met een 2/3 groentebouillonblokje en 1/8 deel van het kruidenmengsel. Kook hierin de aardappelen gedurende 20 min. Voeg halverwege de gesneden snijbonen toe en kook de laatste 10 min. mee.
3
Pel en snipper ondertussen de ui en knoflook. Verhit olie in een pan, fruit de ui en knoflook en voeg het vegetarische gehakt en de rest van het kruidenmengsel toe. Rul het gehakt circa 8 min.
4
Los het overige bouillonblokje op in het water. Voeg dit samen met de jam toe aan het gehakt en roer goed door. Los de maïzena op in water en voeg dit toe aan de pan. Laat de saus zachtjes koken tot het bindt.
5
Halveer de appel en snijd ¼ deel in plakjes. Schil de rest van de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
6
Giet de aardappelen en snijbonen af en stamp grof samen met de plantaardige kookroom. Roer de blokjes appel door de stamppot. Serveer het gerecht met het gehakt en garneer met plakjes appel.

Hoe lang moeten snijbonen koken?

Snijbonen moeten ongeveer 10-12 minuten koken in een pan met ruim kokend water totdat ze zacht zijn, maar nog wel wat knapperigheid hebben. Na het koken moeten ze direct afgespoeld worden met koud water om het kookproces te stoppen en de kleur te behouden.

Hoe lang kun je snijbonen bewaren?

Snijbonen kunnen maximaal 5-7 dagen bewaard worden in de koelkast in een plastic zak of bakje. Het is belangrijk om ze zo snel mogelijk na aankoop te gebruiken en niet te wassen voordat ze in de koelkast gaan.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?