Specerijenmix Voor Koek & Speculaas Glazen Strooier Havermout Bananenbrood 02
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Havermout bananenbrood

Het perfecte tussendoortje, ontbijt óf zelfs als dessert. Van dit voedzame bananenbrood krijg je geen genoeg! Lekker met wat knapperige pecannoten en amandelschaafsel on top voor een compleet gezond recept.  

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Havermout bananenbrood

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
50 min
Totale tijd
1u 10min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte. Smelt de ongezouten roomboter in een pan. Smeer de cakevorm een beetje in met de gesmolten boter en bekleed de bodem en de lange zijkanten met bakpapier.
2
Voeg de overige gesmolten roomboter samen met ¾ van de bananen, eieren, de Verstegen Specerijenmix voor Koek & Speculaas - Glazen strooier en het Verstegen Zeezout in een blender. Blend dit tot een glad beslag. Voeg de havermout, het bakpoeder en de baking soda toe en blend tot een mooi glad beslag.
3
Spatel de pecannoten en 3/4 van het amandelschaafsel erdoorheen. Stort het beslag in de cakevorm. Snijd de overige banaan in de lengte doormidden en leg bovenop het beslag. Verdeel het overgebleven amandelschaafsel over het beslag. Bak de cake in het midden van de oven in 45-50 min. goudbruin en gaar. Test met een houten prikker of de cake gaar is in het midden. Komt de prikker droog terug? Dan is het bananenbrood klaar. Nog wat nat beslag aan de prikker? Bak de cake dan nog iets langer.

Variatietip: eens iets anders maken dan een klassiek bananenbrood? Vervang de bananen door 300 gr pompoenpuree voor een smeuïg havermout pompoenbrood. 

Meer bananenbrood recepten 

Vind jij bananenbrood nou ook altijd zo’n lekker recept om te maken? We hebben nog meer heerlijke varianten voor je klaarstaan! Probeer bijvoorbeeld dit vegan bananenbrood met kardemom en pure chocolade. Smeuïg en vol van smaak, hier kan je zeker niet vanaf blijven. Of wat dacht je van deze bananenbroodmuffins met noten? Dit makkelijke recept zet je in een handomdraai op tafel! Ook lekker: dit swirl bananenbrood. Het ziet er ook nog eens feestelijk uit! Benieuwd naar al onze recepten voor een heerlijk bananenbrood? Je vindt ze hier op Eatertainment!  

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten. 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Ei
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.