Pindakaas Granola 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
5 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Knapperige pindakaas granola

De dag starten met yoghurt, wij houden ervan! Lekker met granola, muesli, noten, pitten, fruit en ga zo maar door. Wist je dat granola zelf maken ontzettend eenvoudig is? Geef er een extra twist aan met een vleugje kaneel en pindakaas zoals in dit recept!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten

Recept knapperige pindakaas granola

Kookmodus
Bereidingstijd
5 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Mix de havermout met de noten, kaneel, pompoenpitten en zout. Voeg de pindakaas en honing toe en kneed met je handen totdat alles goed verdeeld is.
2
Verdeel de granola over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20 min. in de oven. Schep elk 5 min. een keer om en zet dan weer terug in de oven.
3
Laat de granola helemaal afkoelen voordat je hem in een afgesloten pot bewaart.

Tip: maak een grotere portie en bewaar dit in een goed afgesloten pot. Zo kan je iedere dag genieten van heerlijke zelfgemaakte granola! Maak het bijvoorbeeld in het weekend zodat je elke ochtend kan starten met granola. Lekker vers en super makkelijk om te maken!

Wat is granola?

Granola is een voedzaam mengsel van geroosterde granen, noten, zaden en gedroogd fruit, vaak gezoet met honing, ahornsiroop of een ander zoetmiddel. Het wordt meestal in clusters gebakken, waardoor het een knapperige en kruimelige textuur krijgt. Granola staat bekend om zijn veelzijdigheid en wordt vaak gegeten als ontbijt, maar het kan ook worden toegevoegd aan yoghurt, melk, smoothiekommen of zelfs als topping voor desserts.

Het basisingrediëntenlijstje van granola omvat vaak haver, noten (zoals amandelen of walnoten), zaden (zoals pompoenpitten of zonnebloempitten), gedroogd fruit (zoals rozijnen, cranberries of abrikozen), olie en zoetstoffen. De mix wordt vervolgens gebakken tot het knapperig en goudbruin is. Omdat granola verschillende ingrediënten kan bevatten, kan het ook worden aangepast aan individuele smaakvoorkeuren.

Granola is populair vanwege zijn voedingswaarde, met een goede bron van vezels, eiwitten en gezonde vetten. Het is een handige en smakelijke manier om voedzame ingrediënten in de voeding op te nemen, en de vele variaties maken het gemakkelijk aan te passen aan verschillende dieetbehoeften en voorkeuren.

Start je dag vaker met granola!

De knapperige pindakaas granola kan je natuurlijk heerlijk combineren met yoghurt of kwark. Een andere heerlijke granola variant is perengranola. Ontdek hier het ontbijtgerecht bestaande uit yoghurt met zelfgemaakte perengranola. Wist je dat het zelf maken van granolarepen ook helemaal niet zo moeilijk is? Een lekker én voedzaam tussendoortje!

Meer ontbijt recepten

Begin je weekend met een heerlijk uitgebreid ontbijt! Door net wat langer in de keuken te staan, kun je genieten van verse ontbijtjes. Ontdek bijvoorbeeld de vele variaties aan pannenkoeken recepten of smoothies.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via