Baba Ganoush Met Dukkah En Granaatappel
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Vrij van vlees
Vegetarisch
Vegan
Vrij van vis

Baba ganoush met dukkah en granaatappel

De spread van aubergine die wij in het westen kennen als baba ganoush, wordt in het Arabisch Mutabbal genoemd. De échte traditionele baba ganoush bestaat eigenlijk alleen uit groente en bevat geen tahin. Omdat de variant met tahin zo lekker is, hebben we toch voor deze variatie gekozen met een extra toevoeging van dukkah en granaatappel! Dit recept is goed voor een portie van ongeveer 300 gr.

 

Mijn menu planner

Ingrediënten

1 stuk
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept baba ganoush met dukkah en granaatappel

Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
1u 10min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Prik de aubergine aan een vork en brand deze rechtstreeks in het vuur van het fornuis zodat de buitenkant zwart gebrand is. Doe dit aan alle kanten van de aubergines. Geen gasfornuis? Gebruik dan een brander of rooster de aubergine in de oven ongeveer 30-40 min.
2
Snijd de aubergines vervolgens doormidden en leg ze met de bolle kant naar boven in een ovenschaal. Rooster de aubergines 20 min. in de oven zodat het vruchtvlees zacht wordt.
3
Pers de knoflook uit. Meng dit met de tahin, water, citroensap en zout.
4
Haal de aubergines uit de oven en verwijder het vel en de steel. Snijd het vruchtvlees fijn. Meng met het tahin mengsel en voeg de granaatappelmelasse en 2 tl dukkah kruiden toe.
5
Top de baba ganoush af met wat dukkah, granaatappelpitjes en de olijfolie.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Sesamzaad
  • Mosterd
  • Selderij
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie