Baba Ganoush Met Dukkah En Granaatappel
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min

Baba ganoush met dukkah en granaatappel

Ingrediënten

1 stuk
Ingrediënten
Extra benodigdheden
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
1u 10min
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Prik de aubergine aan een vork en brand deze rechtstreeks in het vuur van het fornuis zodat de buitenkant zwart gebrand is. Doe dit aan alle kanten van de aubergines. Geen gasfornuis? Gebruik dan een brander of rooster de aubergine in de oven ongeveer 30-40 min.
3
Snijd de aubergines vervolgens doormidden en leg ze met de bolle kant naar boven in een ovenschaal. Rooster de aubergines 20 min. in de oven zodat het vruchtvlees helemaal zacht wordt.
4
Pers de knoflook uit. Meng dit met de tahin, water, citroensap en zout.
5
Haal de aubergines uit de oven en verwijder het vel. Snijd het vruchtvlees klein. Meng met het tahin mengsel en voeg de granaatappelmelasse en 2/3 van de dukkah toe.
6
Top de baba ganoush af met de overige dukkah, granaatappelpitjes en olijfolie.