De spread van aubergine die wij in het westen kennen als baba ganoush, wordt in het Arabisch Mutabbal genoemd. De échte traditionele baba ganoush bestaat eigenlijk alleen uit groente en bevat geen tahin. Omdat de variant met tahin zo lekker is, hebben we toch voor deze variatie gekozen met een extra toevoeging van dukkah en granaatappel! Dit recept is goed voor een portie van ongeveer 300 gr.
Probeer ook eens deze toum met munt en limoen!
Baba ganoush is een Midden-Oosters gerecht gemaakt van gepureerde geroosterde aubergines, knoflook, tahini, olijfolie en citroensap. Het heeft een romige, rokerige smaak en wordt vaak geserveerd als dip of als bijgerecht bij gegrild vlees of vis.
Baba ganoush is een heerlijke dip die perfect past bij gegrilde groenten zoals paprika, courgette en wortels. Het kan ook worden geserveerd met versgebakken pitabrood, crackers of tortillachips. Bovendien is het een geweldige topping op broodjes en sandwiches, en kan het worden gebruikt als basis voor saladedressings.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment