Print opties

Sluiten

Baba ganoush met dukkah en granaatappel

Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
1u 10min

Ingrediënten

1 stuk
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Prik de aubergine aan een vork en brand deze rechtstreeks in het vuur van het fornuis zodat de buitenkant zwart gebrand is. Doe dit aan alle kanten van de aubergines. Geen gasfornuis? Gebruik dan een brander of rooster de aubergine in de oven ongeveer 30-40 min.
2
Snijd de aubergines vervolgens doormidden en leg ze met de bolle kant naar boven in een ovenschaal. Rooster de aubergines 20 min. in de oven zodat het vruchtvlees zacht wordt.
3
Pers de knoflook uit. Meng dit met de tahin, water, citroensap en zout.
4
Haal de aubergines uit de oven en verwijder het vel en de steel. Snijd het vruchtvlees fijn. Meng met het tahin mengsel en voeg de granaatappelmelasse en 2 tl dukkah kruiden toe.
5
Top de baba ganoush af met wat dukkah, granaatappelpitjes en de olijfolie.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.