Bao Bun Pulled Duck Liggend Low Res NIEUW
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Bao buns met pulled duck

Bestaat er iets lekkerders dan een bao bun? Wij durven te stellen van niet. Al helemaal als het gaat om een bao bun met pulled duck, hoisinmayonaise en knapperige groenten. Om duimen en vingers bij af te likken – en dat mag je hier letterlijk nemen.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept bao buns met pulled duck

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Snijd de komkommer en de wortel in dunne reepjes. Doe ze in een kom en voeg de rijstazijn toe. Roer en zet apart.
2
Roer de hoisin door de mayonaise in een kommetje.
3
Verhit een pan op middelhoog vuur en bak de gekonfijte eendenbout 4 min. aan beide kanten krokant in het vet uit de verpakking. Leg op een snijplank en trek de eendenbout met behulp van twee vorken uit elkaar tot hapklare reepjes.
4
Stoom ondertussen de bao buns gaar in een stoommandje volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Pluk de blaadjes van de koriander.
5
Verdeel de hoisinmayonaise over de bao buns, gevolgd door de komkommer, wortel, pulled duck en koriander. Serveer direct.

Wat is een bao bun?

Ben je nog niet bekend met de bao bun? Dan vertellen we je graag wat het is! Een bao bun is een soort gestoomd broodje uit de Chinese keuken. Deze broodjes worden gemaakt van een zacht en luchtig deeg dat gestoomd wordt in een stoommandje in plaats van gebakken in de oven. Je vindt ze vooral terug in de Aziatische keuken en de Aziatische streetfood kraampjes, maar tegenwoordig vind je bao buns ook veel in de restaurants in Nederland. En ook nog eens op tal van varianten!

Bao buns kan je namelijk vullen met allerlei soorten ingrediënten. De klassieke ingrediënten zijn varkensvlees, kip, rundvlees, eend, groenten en soms zelfs zeevruchten. De ingrediënten worden gebakken of gestoofd en worden gemarineerd in smaakmakers als hoisin, sojasaus of diverse specerijen. Zo zijn de bao buns met pulled duck onwijs lekker om eens te maken. De pulled duck maak je geheel zelf en serveer je in het broodje met knapperige wortel en komkommer, frisse koriander en een zelfgemaakte hoisinmayonaise. Liever kip? Probeer eens deze bao buns met crispy chicken. Deze variant met krokante kip en een frisse koolsalade is onweerstaanbaar. Liever geen vlees of vis in je bao bun? Maak dan deze bao buns met pulled jackfruit. Dit recept is geheel vegan en dat proef je helemaal niet terug. De pulled jackfruit is namelijk een hele goede vleesvervanger. Qua structuur lijkt het op pulled chicken en door het te marineren, krijgt het een heerlijke smaak. Ideaal voor wanneer je anderen wilt enthousiasmeren met vegan recepten zonder dat ze het doorhebben!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Ei
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via