Bestaat er iets lekkerders dan een bao bun? Wij durven te stellen van niet. Al helemaal als het gaat om een bao bun met pulled duck, hoisinmayonaise en knapperige groenten. Om duimen en vingers bij af te likken – en dat mag je hier letterlijk nemen.
Ben je nog niet bekend met de bao bun? Dan vertellen we je graag wat het is! Een bao bun is een soort gestoomd broodje uit de Chinese keuken. Deze broodjes worden gemaakt van een zacht en luchtig deeg dat gestoomd wordt in een stoommandje in plaats van gebakken in de oven. Je vindt ze vooral terug in de Aziatische keuken en de Aziatische streetfood kraampjes, maar tegenwoordig vind je bao buns ook veel in de restaurants in Nederland. En ook nog eens op tal van varianten!
Bao buns kan je namelijk vullen met allerlei soorten ingrediënten. De klassieke ingrediënten zijn varkensvlees, kip, rundvlees, eend, groenten en soms zelfs zeevruchten. De ingrediënten worden gebakken of gestoofd en worden gemarineerd in smaakmakers als hoisin, sojasaus of diverse specerijen. Zo zijn de bao buns met pulled duck onwijs lekker om eens te maken. De pulled duck maak je geheel zelf en serveer je in het broodje met knapperige wortel en komkommer, frisse koriander en een zelfgemaakte hoisinmayonaise. Liever kip? Probeer eens deze bao buns met crispy chicken. Deze variant met krokante kip en een frisse koolsalade is onweerstaanbaar. Liever geen vlees of vis in je bao bun? Maak dan deze bao buns met pulled jackfruit. Dit recept is geheel vegan en dat proef je helemaal niet terug. De pulled jackfruit is namelijk een hele goede vleesvervanger. Qua structuur lijkt het op pulled chicken en door het te marineren, krijgt het een heerlijke smaak. Ideaal voor wanneer je anderen wilt enthousiasmeren met vegan recepten zonder dat ze het doorhebben!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment