Ba buns met crispy chicken
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Bao buns met crispy chicken

Bao buns zijn niet meer weg te denken uit het hippe streetfood landschap! Op elk (food)festival kom je ze wel tegen. Wist je dat je dit heel gemakkelijk zelf kan maken? Deze variant met crispy chicken en koolsalade is smaakvol en ontzettend lekker.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept bao buns met crispy chicken

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte. Verkruimel de cornflakes in een kom en klop het ei in een andere kom los. Snijd de kipfilet in reepjes. Bestrooi de kipreepjes met de kipkruiden, haal ze door het ei en bedek met de cornflakes. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif voor 20 min. in de oven.
2
Mix ondertussen de wortel met de rode kool, witte kool, wat peper en zout, mosterd en ⅓ van de mayonaise.
3
Pers het sap uit de limoen en mix met de overige mayonaise, sriracha en wat peper en zout tot een saus.
4
Bereid de bao buns volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de peterselie grof. Vul de bao buns met de koolsalade en crispy chicken. Top af met de saus, peterselie en een snuf peper.

Tip: kant-en-klare bao buns zijn verkrijgbaar bij de groothandel of toko.

Aan de slag met hét streetfood gerecht: bao buns

Ben je al bekend met bao buns? Bao buns zijn zachte, gestoomde broodjes uit China en Taiwan. Traditioneel wordt het gevuld met buikspek, maar je kan er alle kanten mee op. Het is een heerlijk broodje gevuld met de lekkerste ingrediënten en een echt streetfood gerecht. Geen wonder dat je het in alle Aziatische landen terugvindt op iedere hoek van de straat! Bao buns kan je dus vullen met eigenlijk alles wat je lekker vindt. Kies je favoriete groenten als wortel of kool, maak een lekkere dressing en kies voor een basis van vlees, vis of een vega(n) optie. In dit recept gaan we voor bao buns met zelfgemaakte crispy chicken voor een knapperige bite aan het gerecht. Houd je wel van wat pit in je eten? Ga dan eens voor de bao buns met pittige kip. Door de kip zelf te marineren, kan je zelf het level van pittigheid bepalen. Mocht je het gerecht dus te pittig vinden, kan je de marinade minder pittig maken!

Liever een avond je vega(n)? Deze bao buns met pulled jackfruit zijn ook ontzettend lekker! Door te kiezen voor jackfruit krijg je een vlezig structuur, zonder daadwerkelijk vlees te eten. Heerlijk in combinatie met de zelfgemaakte srirachamayonaise, wat bosui en sesamzaadjes. Een ander lekker vegan recept, zijn de bao buns met jackfruit in barbecuesaus. De zelfgemaakte saus geeft een verrassende touch aan het gerecht en past perfect bij de gestoomde broodjes.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Mosterd
  • Gluten
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via