Bao buns zijn niet meer weg te denken uit het hippe streetfood landschap! Op elk (food)festival kom je ze wel tegen. Wist je dat je dit heel gemakkelijk zelf kan maken? Deze variant met crispy chicken en koolsalade is smaakvol en ontzettend lekker.
Tip: kant-en-klare bao buns zijn verkrijgbaar bij de groothandel of toko.
Ben je al bekend met bao buns? Bao buns zijn zachte, gestoomde broodjes uit China en Taiwan. Traditioneel wordt het gevuld met buikspek, maar je kan er alle kanten mee op. Het is een heerlijk broodje gevuld met de lekkerste ingrediënten en een echt streetfood gerecht. Geen wonder dat je het in alle Aziatische landen terugvindt op iedere hoek van de straat! Bao buns kan je dus vullen met eigenlijk alles wat je lekker vindt. Kies je favoriete groenten als wortel of kool, maak een lekkere dressing en kies voor een basis van vlees, vis of een vega(n) optie. In dit recept gaan we voor bao buns met zelfgemaakte crispy chicken voor een knapperige bite aan het gerecht. Houd je wel van wat pit in je eten? Ga dan eens voor de bao buns met pittige kip. Door de kip zelf te marineren, kan je zelf het level van pittigheid bepalen. Mocht je het gerecht dus te pittig vinden, kan je de marinade minder pittig maken!
Liever een avond je vega(n)? Deze bao buns met pulled jackfruit zijn ook ontzettend lekker! Door te kiezen voor jackfruit krijg je een vlezig structuur, zonder daadwerkelijk vlees te eten. Heerlijk in combinatie met de zelfgemaakte srirachamayonaise, wat bosui en sesamzaadjes. Een ander lekker vegan recept, zijn de bao buns met jackfruit in barbecuesaus. De zelfgemaakte saus geeft een verrassende touch aan het gerecht en past perfect bij de gestoomde broodjes.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment