Heb jij al eens van shredded tofu gehoord? Shredded tofu is fijngesneden of geraspte tofu, die door de zijdezachte textuur vaak wordt gebruikt als plantaardig alternatief voor vlees in roerbakgerechten, salades of zoals in dit recept als vulling voor bao buns. Doordat we de tofu raspen, worden de smaakmakers goed opgenomen, terwijl het lekker sappig blijft.
Bao buns zijn wat ons betreft dé perfecte keuze voor zowel een lekker lunch recept als een recept voor het avondeten. Deze luchtige broodjes, afkomstig uit de Aziatische keuken, bieden eindeloze mogelijkheden met verschillende toppings en vullingen. Het mooie van bao buns is dat ze makkelijk thuis te maken zijn, en je kunt ze aanpassen aan je eigen smaak en wensen.
Een van de meest favoriete vullingen voor bao buns is buikspek. Dit sappige, malse vlees is heerlijk in combinatie met de luchtige bao bun en kan je combineren met tal van ingrediënten. Denk aan frisse komkommer, een scheutje hoisinsaus, knapperige wortel julienne en wat pit met sriracha mayonaise. Ook lekker: bao buns met crispy chicken. De combinatie van luchtige broodjes met de knapperige kip is een match made in heaven. Een ander populair ingrediënt is shredded tofu. Dit plantaardige alternatief is perfect voor een vegetarisch recept en kan worden gemarineerd met onder andere paprikapoeder en knoflookpoeder en geserveerd in een bao bun met onder andere ijsbergsla, wortel julienne en avocado. Combineer het met wat verse koriander en wat sriracha voor een extra kick.
Met bao buns kun je alle kanten op. Of je nu op zoek bent naar makkelijke recepten of inspiratie voor lekkere recepten voor de lunch of het avondeten, bao buns bieden eindeloze variaties en smaken die bij iedereen in de smaak vallen. Perfect om indruk te maken op vrienden of gewoon te genieten van een heerlijke maaltijd thuis!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment