Bbq Chicken Fajita Buns1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

BBQ chicken fajita buns

Op zoek naar het ultieme comfort food recept? Dan wil je deze BBQ chicken fajita buns proberen! Deze kruidige maaltijd met een Tex-Mex twist is perfect voor een makkelijke maaltijd boordevol smaak. De pulled chicken in combinatie met paprika, cheddar kaas en BBQ-saus maakt van elk broodje een feestje.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

3 personen
Ingrediënten

BBQ chicken fajita buns

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Breng een pan met water aan de kook. Voeg de kipfilets toe en kook in 15 min. gaar.
2
Pel en snijd de ui in halve ringen. Halveer de rode en gele paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Snijd de jalapeño in dunne ringetjes.
3
Verhit de olijfolie in een grote pan. Voeg de ui, paprika's, fajita kruiden en wat peper en zout toe en bak in 5–7 min. gaar totdat de groenten zacht zijn. Voeg de BBQ-saus toe en roer goed door. Laat nog 2 min. sudderen. Voeg eventueel een scheutje water toe.
4
Trek ondertussen de kipfilets met twee vorken uit elkaar. Voeg toe aan de groenten en roer goed door.
5
Snijd de witte bollen open en leg het onderste deel in een ovenschaal. Beleg met de chedder kaas en verdeel de pulled chicken met groenten eroverheen. Garneer met de jalapeño en plaats de bovenkant op de broodjes. Smelt de kruidenboter in een pannetje en bestrijk over de bovenkant van de broodjes. Zet de ovenschaal voor 8 min. in de oven zodat de kaas smelt. Serveer direct.

Tip: heb je een keukenmachine in huis? Je kan heel gemakkelijk de kipfilet ook ‘pullen’ in de keukenmachine.

Aan de slag met fajita (kruiden)

Wanneer je graag gerechten kookt uit de Tex-Mex keuken, dan ben je vast bekend met fajita of fajita kruiden. Elke regio van Mexico en zelfs families hebben een eigen versie van fajita, en dus ook een diverse kruidenmix. De meest bekende ingrediënten die vaak worden gebruikt, zijn paprika, komijn, knoflookpoeder, ui, oregano, chilipeper en zwarte peper. In sommige regio’s van Mexico of in verschillende recepten gebruiken ze ook andere specerijen als kurkuma, kaneel, koriander of cayennepoeder. De combinatie van kruiden zorgt voor een rokerige, pittige smaak wat goed samengaat met bijvoorbeeld pulled chicken. We combineren de pulled chicken met een BBQ-saus en serveren het op een wit bolletje met cheddar kaas en kruidenboter. Wat ons betreft hét comfort food recept voor in het weekend.

Naast dit goddelijke recept van BBQ chicken fajita buns is dit recept van fajita met biefstukreepjes ook zeker een aanrader. We maken de fajitas met een vulling van biefstukreepjes, wat op smaak wordt gebracht met cajunkruiden, groenten als paprika, tomaten en rode ui en smaakmakers als koriander, limoen en srirachasaus. Een snel en makkelijk recept dat je in één pan bereidt, scheelt weer afwas! Met fajita kruiden kan je ook lekkere vega(n) recepten maken. Zo is deze plantaardige fajita bowl een gerecht boordevol smaak. Met heerlijke ingrediënten als quinoa, avocado en paprika tover je een bowl op tafel waar je zeker van gaat genieten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij
  • Gluten
  • Vis
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via