De plantaardige fajita bowl is een kleurrijk en smaakvol gerecht dat perfect is voor een voedzame maaltijd. Deze bowl zit vol met heerlijke ingrediënten als paprika, avocado en quinoa. Het gerecht is makkelijk om te maken en ideaal wanneer je een avond plantaardig wilt eten.
Fajita is een gerecht uit de Mexicaanse keuken dat traditioneel bestaat uit gegrilde stukjes vlees (meestal rundvlees, kip of varkensvlees) die worden geserveerd met tortilla’s en verschillende toppings zoals gegrilde paprika’s, uien, kaas en guacamole. De vulling wordt meestal op de tafel geserveerd, zodat elke gast zijn eigen tortilla’s kan vullen met de gewenste hoeveelheid vulling en toppings. Fajitas worden vaak geserveerd met rijst, bonen en salade. In dit recept kiezen wij echter voor quinoa, zodat het nét wat voedzamer is! Hoewel fajitas vooral populair zijn in Noord-Amerika, zie je het steeds vaker terug in andere delen van de wereld. De Mexicaanse keuken is immers niet meer weg te slaan! Tegenwoordig zijn er ook vegetarische en veganistische versies van fajitas die bijvoorbeeld worden gemaakt met gegrilde groenten, tofu of plantaardige vleesvervangers.
Er zijn veel verschillende gerechten uit de Mexicaanse keuken die bekend staan om hun smaakvolle en kruidige smaken. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van typisch Mexicaanse gerechten:
Dit zijn slechts enkele van de vele gerechten uit de rijke Mexicaanse keuken. Kijk op Eatertainment voor nog meer verrukkelijke Mexicaanse recepten!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment