Plantaardige Fajita Bowl
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Plantaardige fajita bowl

De plantaardige fajita bowl is een kleurrijk en smaakvol gerecht dat perfect is voor een voedzame maaltijd. Deze bowl zit vol met heerlijke ingrediënten als paprika, avocado en quinoa. Het gerecht is makkelijk om te maken en ideaal wanneer je een avond plantaardig wilt eten.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept plantaardige fajita bowl

Kookmodus
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Kook de quinoa met het bouillonblokje volgens aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de paprika’s in reepjes. Pel de rode ui en snijd 2/3 van de ui in halve ringen.
2
Verhit de helft van de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de reepjes paprika, komijn-, chili- en paprikapoeder en peper en zout toe en bak voor ongeveer 5 min.
3
Verhit de resterende olie in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipstuckjes goudbruin.
4
Snipper ondertussen de resterende ui. Snijd de tomaten in blokjes en de limoen doormidden. Snijd de helft in partjes en pers het sap van de resterende limoen uit. Snijd 1/5 van de koriander fijn. Meng de ui, tomaten, limoensap, fijngesneden koriander, peper en zout in een kom.
5
Schil en ontpit de avocado. Haal het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in partjes. Snijd de jalapeño in plakjes.
6
Verdeel de quinoa over twee kommen, gevolgd door de gebakken paprika, kipstuckjes, tomatensalsa en rode ui. Garneer met de avocado, limoenpartjes, jalapeño en resterende koriander.

Wat is fajita?

Fajita is een gerecht uit de Mexicaanse keuken dat traditioneel bestaat uit gegrilde stukjes vlees (meestal rundvlees, kip of varkensvlees) die worden geserveerd met tortilla’s en verschillende toppings zoals gegrilde paprika’s, uien, kaas en guacamole. De vulling wordt meestal op de tafel geserveerd, zodat elke gast zijn eigen tortilla’s kan vullen met de gewenste hoeveelheid vulling en toppings. Fajitas worden vaak geserveerd met rijst, bonen en salade. In dit recept kiezen wij echter voor quinoa, zodat het nét wat voedzamer is! Hoewel fajitas vooral populair zijn in Noord-Amerika, zie je het steeds vaker terug in andere delen van de wereld. De Mexicaanse keuken is immers niet meer weg te slaan! Tegenwoordig zijn er ook vegetarische en veganistische versies van fajitas die bijvoorbeeld worden gemaakt met gegrilde groenten, tofu of plantaardige vleesvervangers.

Meer gerechten uit de Mexicaanse keuken

Er zijn veel verschillende gerechten uit de Mexicaanse keuken die bekend staan om hun smaakvolle en kruidige smaken. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van typisch Mexicaanse gerechten:

  • Taco’s: tortilla’s gevuld met vlees, vis, bonen of groenten en gegarneerd met verschillende toppings zoals kaas, zure room, salsa en guacamole.
  • Enchiladas: tortilla’s gevuld met vlees, kaas of bonen, overgoten met een pittige tomatensaus en gegratineerd met kaas.
  • Chili con carne: een stoofpot gemaakt van gehakt, bonen, tomaten en chilipepers.
  • Burrito’s: grote tortilla’s gevuld met vlees, rijst, bonen, kaas en groenten, opgerold en gebakken of gegrild.
  • Quesadilla’s: tortilla’s gevuld met gesmolten kaas en eventueel vlees, bonen of groenten.
  • Guacamole: een dipsaus gemaakt van avocado, ui, tomaat, limoensap en kruiden.
  • Salsa: een pittige saus gemaakt van tomaten, ui, jalapeno pepers, koriander en limoensap.
  • Chiles Rellenos: gegrilde paprika’s gevuld met kaas en/of gehakt.

Dit zijn slechts enkele van de vele gerechten uit de rijke Mexicaanse keuken. Kijk op Eatertainment voor nog meer verrukkelijke Mexicaanse recepten!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Pinda
  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Soja
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via