Ook zo’n fan van de Mexicaanse keuken? Maak dan deze overheerlijke fajitas! Deze zullen zeker in de smaak vallen. Je kunt fajitas maken met een vulling van gehakt of met kip, maar in dit recept kiezen we voor biefstukreepjes. Ze zijn ontzettend lekker en helemaal niet moeilijk om te maken. Je maakt alles in één pan, waardoor je ook nog eens weinig afwas hebt!
Fajita is een populair Tex-Mex gerecht dat meestal bestaat uit gegrilde of gebakken reepjes vlees, meestal rundvlees, kip of garnalen, samen met uien en paprika’s. De ingrediënten worden gekruid met verschillende specerijen, zoals chilipoeder, komijn en knoflook.
Er zijn verschillende bekende variaties van fajita, waarbij de vulling kan variëren. Enkele populaire variaties zijn:
Naast deze klassieke varianten zijn er ook talloze creatieve variaties mogelijk, waarbij verschillende ingrediënten en smaakmakers worden gebruikt om nieuwe smaakcombinaties te creëren.
Liefhebber van alles wat er in Mexico wordt gemaakt? Dat snappen wij helemaal! Laat je daarom inspireren door al onze Mexicaanse recepten en ga aan de slag. Ga jij voor deze fajita met biefstukreepjes of kies je toch voor een nachoschotel met gehakt en zoete aardappel? Of kies voor een avond zonder vlees en ga voor deze Mexicaanse gevulde zoete aardappel!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment