Deze bloemkoolpizza is heerlijk fris dankzij de citroencrème gecombineerd met zalm, kappertjes, verse dille en rucola. De pizza is ideaal als avondmaaltijd, maar ook leuk als hapje om tijdens een borrel op tafel te zetten.
Mijn menuplanner
Ingrediënten
2 personen
Ingrediënten
Recept bloemkoolpizza met gerookte zalm en citroencrème
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
20 min
1
Verwarm de oven voor op 220ºC
2
Snijd de rode ui in dunne ringen. Rasp de schil van de citroen (rasp alleen het gele gedeelte) en pers de citroen uit.
3
Meng de zure room met honing en het sap en de rasp van de citroen. Roer dit tot een glad mengsel. Besmeer vervolgens de bloemkoolbodems met het citroenmengsel.
4
Verdeel de gerookte zalm over de twee pizza’s en strooi de kappertjes en rode ui eroverheen. Bak de pizza gedurende 8 min. in de oven.
5
Haal de dille van de takjes en verdeel samen met de rucola over de pizza’s.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment