Kip Korma
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Kip korma

Nog niet eerder van kip korma gehoord? Kip korma is gestoofde kip, ‘korma’ betekent namelijk ‘smoren’. Dit is zo’n gerecht waarin de smaken ontzettend mooi samenkomen. De smaak van dit Noord-Indiase stoofgerecht is lekker mild, en daardoor lust eigenlijk iedereen het. Ideaal!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept kip korma

Kookmodus
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Snijd de bosui in ringen, houd het groen apart. Pel de knoflook en hak fijn. Schil de wortel, halveer en snijd in plakjes. Snijd de kipfilet in blokjes van ongeveer 2 cm.
2
Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de blokjes kipfilet toe en bak in 5 min. rondom bruin. Voeg het witte deel van de bosui, de knoflook en wortel toe en laat 2 min. meebakken.
3
Voeg de korma kruidenpasta toe en laat 2 min. meebakken. Spoel ondertussen de kikkererwten onder stomend water. Voeg de kikkererwten en kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook. Sluit de pan met het deksel en stoof 15 min. op laag tot middelhoog vuur.
4
Bereid ondertussen het naanbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5
Schil de mango en verwijder de pit. Snijd in blokjes van ongeveer 1 cm. Verwijder eventueel de zaadjes van de rode peper en hak fijn. Pluk de koriander en hak 2/3 fijn. Meng de mango, rode peper en gehakte koriander.
6
Serveer de kip korma met de mango salsa en naanbrood. Maak het geheel af met de groene bosui en koriander.

Kruidige aroma’s en veel verschillende smaken

De Indiase keuken staat bekend om zijn rijke smaken, kruidige aroma’s en gevarieerde gerechten. Het is een culinaire traditie die teruggaat duizenden jaren en een ongelooflijke diversiteit aanbiedt. Van pittige curries tot hartige biryani’s en smakelijke street food, de Indiase keuken heeft voor elk wat wils.

Curries spelen een centrale rol in de Indiase keuken en variëren in smaak, van mild tot zeer pittig. Bekende curries zijn onder andere butter chicken, tikka masala en vindaloo. Deze worden vaak bereid met een combinatie van vlees, vis of groenten, samen met een mix van specerijen zoals kurkuma, komijn, koriander en garam masala.

Biryani is een aromatische rijstschotel die vaak wordt bereid met basmatirijst, vlees, vis of groenten, en een mix van kruiden en specerijen. Het wordt gestoomd of gekookt in lagen, waardoor de smaken goed worden opgenomen. In dit recept voor biryani verwerken we er kip in. Lekker mals en smaakvol!

Street food is een essentieel onderdeel van de Indiase eetcultuur. Van pani puri en samosa’s tot vada pav en chaat, de straten van India bieden een eindeloze variëteit aan smakelijke en snel te bereiden gerechten.

Naast curries, biryani’s en street food, zijn er ook gerechten zoals tandoori chicken, dosa, paneer tikka, dal makhani en chole bhature die populair zijn in India en over de hele wereld.

De Indiase keuken is een feest voor de zintuigen, met zijn levendige kleuren, gevarieerde smaken en een overvloed aan vegetarische en veganistische opties. Het is een culinaire ervaring die de diversiteit en rijkdom van de Indiase cultuur weerspiegelt.

Meer recepten

Elke dag is het weer een uitdaging om je dagmenu te bepalen. Gelukkig is het altijd handig om eindeloze receptinspiratie bij de hand te hebben. Neem een kijkje op de pagina van wat eten we vandaag? En kies met welke recepten jij aan de slag gaat.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via