In samenwerking met:
Buttermilk Pancakes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Buttermilk pancakes

Met deze pannenkoeken als ontbijt of als onderdeel van de brunch heb je een feestelijk moment! Makkelijk te maken en het resultaat zijn verrukkelijke, luchtige pannenkoeken.

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept buttermilk pancakes

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Doe het zelfrijzende bakmeel, bakpoeder, baksoda, zout en kristalsuiker in een mengkom en roer goed door. Voeg de karnemelk, eieren en het vanille-extract toe en mix kort met een handmixer met gardes tot alles net gemengd is. Klontjes zijn niet erg. Laat het beslag 10 min. rusten.
2
Verhit ¼ van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep 3 hoopjes beslag in de pan en bak de pancakes 4 min. Keer halverwege of als de bovenkant drooggebakken is. Herhaal met de rest van het beslag.
3
Serveer de pannenkoeken met jouw favorieten toppings.

Tip: serveer er wat mascarpone en frambozenspread bij om de pannenkoeken lekker zoet te maken.

Lekker luchtig, daar houden we van!

Luchtige pannenkoeken zijn een geliefde lekkernij over de hele wereld. Hun oorsprong kan worden herleid tot de oudheid, waarbij verschillende culturen en keukens hun eigen varianten van dit heerlijke gerecht hebben ontwikkeld.

De geschiedenis van pannenkoeken gaat duizenden jaren terug, naar de tijd van de oude Grieken en Romeinen. Zij maakten flinterdunne pannenkoeken die werden bereid met melk, eieren en bloem. Deze werden vaak gegeten bij religieuze ceremonies en feestelijke gelegenheden.

In de middeleeuwen verspreidde de populariteit van pannenkoeken zich over Europa. Elke regio ontwikkelde zijn eigen unieke stijl en recepten. Zo zijn er de Franse crêpes, dunne pannenkoeken die worden geserveerd met zoete of hartige vullingen, en de Nederlandse pannenkoeken, die vaak dikker en steviger zijn.

Tegenwoordig zijn luchtige pannenkoeken een favoriet ontbijt- en brunchgerecht in vele landen, waaronder de Verenigde Staten, waar ze bekend staan als ‘fluffy pancakes’. Deze pannenkoeken worden vaak gemaakt met karnemelk, wat zorgt voor de luchtige textuur waar ze om bekend staan.

Meer luchtige pannenkoeken recepten

Ben je fan van luchtige pannenkoeken? Dan hebben we nog meer verrukkelijke recepten op Eatertainment voor je staan! Wat dacht je van deze luchtige American pancakes met rood fruit? Door de combinatie van zelfrijzend bakmeel, baking soda en karnemelk worden ze lekker dik en luchtig. Of wat dacht je van de 3 in 1 pan oud-Hollandse pannenkoekjes met rozijnen? Binnen 15 minuten heb jij een heerlijk ontbijt geserveerd. Kun je niet kiezen tussen de toppings? Maak dan een pannenkoeken traybake. Deze pannenkoeken traybake toppen we af met vier verschillende smaakcombinaties: roomkaas en aardbeien, pindakaas en banaan, witte chocolade en blauwe bessen en pure chocolade en amandelen.

Kijk hier voor nog meer pannenkoeken recepten!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via