Voor dit ontbijtje heb je maar 5 minuten van je tijd nodig! De chiapudding maken we met volle yoghurt van Mijn Melk. Bereid het ontbijt de avond van tevoren voor, zodat je er de volgende ochtend meteen van kunt genieten. Ideaal!
Meer weten over Mijn Melk? Ontdek nu waar het merk voor staat, leer de producten kennen en maak kennis met de boeren en boerinnen!
Chiazaad zijn kleine, ovale zaadjes die afkomstig zijn van de plant Salvia hispanica, die behoort tot de muntfamilie. Deze plant is inheems in Midden- en Zuid-Amerika, met name in landen als Mexico en Guatemala.
Chiazaad wordt vaak beschouwd als een zogenaamd ‘superfood’ vanwege de voedingswaarde die het biedt. Ze zijn een uitstekende bron van voedingsstoffen, waaronder:
Chiazaad kan op verschillende manieren worden geconsumeerd, bijvoorbeeld toegevoegd aan smoothies, ontbijtgranen, yoghurt of gebruikt als bindmiddel in recepten voor bijvoorbeeld pudding. Wanneer ze in contact komen met vloeistoffen, kunnen ze een gel-achtige substantie vormen, wat kan bijdragen aan een vol gevoel en een langzamere opname van koolhydraten uit voedsel.
Chiazaad is een perfect ingrediënt om te verwerken in je ontbijt. Zo start je je dag goed! Naast deze chiapudding met yoghurt en granaatappelpitjes, is ook de chiapudding met banaan en frambozen een echte aanrader. Het ontbijtje bevat lekker veel fruit en is licht zuur door de framboos en lekker zoet door de toevoeging van banaan.
Wil je iets anders dan chiazaadpudding? Probeer dan deze chiazaadreep met hazelnoten en gedroogd fruit. Ideaal als ontbijt, maar ook perfect geschikt als tussendoortje!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment