In samenwerking met:
Chiapudding
Niveau
Gemiddeld
Tijd
5 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Chiapudding met yoghurt en granaatappelpitjes

Voor dit ontbijtje heb je maar 5 minuten van je tijd nodig! De chiapudding maken we met volle yoghurt van Mijn Melk. Bereid het ontbijt de avond van tevoren voor, zodat je er de volgende ochtend meteen van kunt genieten. Ideaal!

Meer weten over Mijn Melk? Ontdek nu waar het merk voor staat, leer de producten kennen en maak kennis met de boeren en boerinnen!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept chiapudding met yoghurt en granaatappelpitjes

Kookmodus
Bereidingstijd
5 min
Wachttijd
4u 0min
Totale tijd
4u 5min
Kookmodus
1
Doe de yoghurt in een kom en mix dit met het chiazaad. Vul de glazen tot halverwege met de yoghurt. Maak hierboven op een laagje met de granaatappelpitjes en dek dit af met de rest van de yoghurt.
2
Zet voor minimaal 4 uur in de koelkast, maar een hele nacht is nog beter.
3
Haal de chiapudding de volgende ochtend uit de koelkast. Verkruimel de kandijkoeken en top de chiapudding hiermee af. Verdeel er nog wat extra granaatappelpitjes overheen.

Alles over chiazaad

Chiazaad zijn kleine, ovale zaadjes die afkomstig zijn van de plant Salvia hispanica, die behoort tot de muntfamilie. Deze plant is inheems in Midden- en Zuid-Amerika, met name in landen als Mexico en Guatemala.

Chiazaad wordt vaak beschouwd als een zogenaamd ‘superfood’ vanwege de voedingswaarde die het biedt. Ze zijn een uitstekende bron van voedingsstoffen, waaronder:

 1. Omega-3 vetzuren: chiazaad is rijk aan alfa-linoleenzuur (ALA), een vorm van omega-3 vetzuur. Omega-3 vetzuren zijn essentiële vetzuren die belangrijk zijn voor de gezondheid van het hart en de hersenen.
 2. Vezels: ze zijn een uitstekende bron van voedingsvezels, die kunnen bijdragen aan een gezonde spijsvertering en kunnen helpen bij het handhaven van een gezond cholesterolgehalte.
 3. Eiwitten: chiazaad bevat een redelijke hoeveelheid eiwitten, wat gunstig kan zijn voor vegetariërs en veganisten.
 4. Antioxidanten: ze bevatten antioxidanten die kunnen helpen bij het bestrijden van vrije radicalen in het lichaam.
 5. Mineralen: chiazaad bevat belangrijke mineralen zoals calcium, fosfor, magnesium en mangaan.

Chiazaad kan op verschillende manieren worden geconsumeerd, bijvoorbeeld toegevoegd aan smoothies, ontbijtgranen, yoghurt of gebruikt als bindmiddel in recepten voor bijvoorbeeld pudding. Wanneer ze in contact komen met vloeistoffen, kunnen ze een gel-achtige substantie vormen, wat kan bijdragen aan een vol gevoel en een langzamere opname van koolhydraten uit voedsel.

Meer recepten met chiazaad

Chiazaad is een perfect ingrediënt om te verwerken in je ontbijt. Zo start je je dag goed! Naast deze chiapudding met yoghurt en granaatappelpitjes, is ook de chiapudding met banaan en frambozen een echte aanrader. Het ontbijtje bevat lekker veel fruit en is licht zuur door de framboos en lekker zoet door de toevoeging van banaan.

Wil je iets anders dan chiazaadpudding? Probeer dan deze chiazaadreep met hazelnoten en gedroogd fruit. Ideaal als ontbijt, maar ook perfect geschikt als tussendoortje!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

 • Pinda
 • Ei
 • Sesamzaad
 • Gluten
 • Melk
 • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via