In samenwerking met:
Bananen Chocolade Granola
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Bananen chocolade granola

Wil je wél lekker smullen van je ontbijt, maar heb je weinig tijd om iets uitgebreids klaar te maken? Wij begrijpen het helemaal! Deze bananen chocolade granola is het perfecte ontbijt voor op een drukke dag. Zo kies je toch voor een tof begin van je dag!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept bananen chocolade granola

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Rasp de chocolade en snijd de banaan in stukjes.
2
Schenk de Alpro Mild & Creamy No Sugars in de schaaltjes en verdeel hier de plakjes banaan over.
3
Bestrooi met de granola en geraspte chocolade.

Granola of muesli?

Granola en muesli zijn beide populaire ontbijtproducten, maar er zijn subtiele verschillen in hun samenstelling en bereidingswijzen. Granola wordt meestal gemaakt door haver, noten, zaden en gedroogd fruit te mengen en vervolgens te roosteren in de oven met olie en zoetstoffen zoals honing of ahornsiroop. Dit proces geeft granola een knapperige textuur en een zoete smaak.

Aan de andere kant bestaat muesli doorgaans uit rauwe haver, noten, zaden, gedroogd fruit en soms ook verse vruchten. In tegenstelling tot granola wordt muesli niet gebakken of geroosterd, waardoor het een zachtere textuur behoudt. Muesli kan worden geserveerd met melk of een plantaardige drink, yoghurt of sap en is vaak gezien als een lichtere, rauwe ontbijtoptie in vergelijking met de knapperige granola. Beide producten bieden echter een lekker en gevarieerd ontbijtalternatief.

Een plantaardige start van je dag!

Begin je dag met heerlijke ontbijtrecepten met granola en muesli. Voor een lekker ontbijt meng je (een plantaardige variatie op) yoghurt met een handvol knapperige granola en voeg je vers gesneden bessen of plakjes banaan toe. Voor een hartige twist kun je muesli combineren met een plantaardige variatie op Griekse yoghurt en een scheutje honing, waardoor een perfecte balans ontstaat tussen zoet en hartig. Voor een hip ontbijt kun je ook een smoothie bowl maken door een mix van muesli, bevroren fruit en amandeldrink te pureren. Voeg noten of zaden toe voor extra crunch. Deze veelzijdige ontbijtopties bieden niet alleen een smakelijke start van de dag, maar ook variatie in voedingsstoffen en vezels.

Alpro’s Mild & Creamy No Sugar

Dit recept maakt gebruik van Alpro’s mild & creamy no sugar wat op basis van soja is gemaakt. Soja is Alpro’s meest gebruikte ingrediënt. Het grootste gedeelte is afkomstig uit Europa en de rest komt vanuit Canada per boot. De soja is traceerbaar en niet genetisch gemodificeerd (gegarandeerd door de streng gecontroleerde ProTerra certificatie).

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Noten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via