Cappuccino Met Kaneel
In samenwerking met:
  • Home
  • Zo van de boerderij

Zo van de boerderij

Melk en yoghurt is goed voor elk! Zeker wanneer de melkproducten zo puur mogelijk zijn. Je kunt het drinken of bijvoorbeeld verwerken in dagelijkse recepten als stamppot of pasta. Met Mijn Melk heb je ook nog eens een extra lekkere melk en yoghurt. Goed voor de boer, de koe én de natuur.

Mijn Melk

Het verhaal van Mijn Melk

Bij Mijn Melk weet je precies waar de melk en yoghurt vandaan komen. Je weet van welke boerderij het komt, van welke koe het is en wat er allemaal met de producten zijn gedaan. De boeren van Mijn Melk hebben allemaal een mini-zuivelfabriek waar zij direct de melk en/of yoghurt verhitten en in flessen doen, zodat ze daarna door kunnen naar de winkel. Zo van de boerderij dus!

Tip: de producten van Mijn Melk zijn bij diverse verkooppunten te koop. Check de website voor de dichtstbijzijnde locatie en kies voor melk, zo van de boerderij!

Ontmoet de boeren

Maak kennis met de boeren van Mijn Melk! Er doen nu 4 boeren mee, verspreid door heel Nederland. Van het noordelijkste puntje van Noord-Holland tot het Brabantse Udenhout, hier vind je boer Guus, boerin Yvonne, boer Reijer en boerin Ineke. De boeren werken met hart en ziel in hun boerderij, om uiteindelijk melk te leveren waarvan jij precies weet waar het vandaan komt. Goed voor de boer, de koe, de natuur én de smaak. Dat proef je terug!

Boer Guus

In het dorp Udenhout vind je de boerderij De Dobbelhoeve van boer Guus. Hij gelooft in de kracht van de natuur. Een goede reden om te kiezen voor biologisch boeren! Om biodiversiteit te bevorderen, zorgt Guus voor een kruidenrijk grasland. Dit is goed voor de koeien, omdat zij een gevarieerder rantsoen met meer vitaminen en mineralen binnenkrijgen, én het is goed voor de planten, insecten en de grond!

Boerin Yvonne

In Bodegraven woont de familie Oostdam, waar Yvonne het bedrijf leidt en haar man Jorden en zonen met veel plezier meewerken op de boerderij. Hier vind je een mooie serrestal, ingericht met optimale leefomstandigheden voor de 130 koeien. Met het motto ‘lang leve de koe’ zijn ongeveer 30% van de koeien ouder dan zeven jaar. Met een natuurlijk dag- en nachtritme, mogen de dames ook zelf kiezen wanneer ze gaan eten of wanneer ze gemolken worden. Naast melk producteert boerin Yvonne ook volle yoghurt, zo van de boerderij tot de lepel!

355896745 3583989348515082 1623588641323142917 N

Van boerderij tot lepel

Wat de volle yoghurt van boerin Yvonne onderscheidt van andere soorten yoghurt, is de traceerbaarheid. De opname van een unieke QR-code op elke pot geeft inzicht in alles wat je graag te weten wil komen over die specifieke pot met yoghurt. Zodra je de QR-code scant, zie je allerlei gedetailleerde informatie over het hele productieproces. Zo weet jij hoe jouw yoghurt gemaakt is!

Boer Reijer

Op de boerderij in Hippolytushoef vind je boer Reijer. Sinds 1935 wordt er bij de familie Rotgans al geboerd. Niet zo gek dat Reijer al van kinds af aan in de stal te vinden was. Hij gelooft in een nieuw soort boeren en wil graag innoveren. Hoe? Door de melk direct op het erf te verwerken en verpakken! Zo proef je de unieke smaak terug en wordt vers ook weer écht vers. En de dames kunnen allemaal rusten op hun eigen waterbed. Zo genieten ze van extra comfort.

Mijn Melk 23 Boerin Ineke, Velsen

Boerin Ineke

Iets boven Venlo ligt de boerderij van Ineke en haar partner Mark. Met zo’n 350 koeien en hier en daar een schooluitje is er veel te beleven op het erf. De koeien bij Ineke kiezen helemaal zelf wanneer ze worden gemolken én wanneer ze naar buiten gaan. Of je ze dan ook veel buiten ziet? Nee hoor, de koeien liggen het liefst binnen te luieren!

Gele Smoothie

Ontdek heerlijke drankjes

We hebben een aantal heerlijke drankjes met melk van de boerderij voor je verzameld. Wat dacht je van een frisse gele smoothie? Of een cappuccino met een vleugje kaneel? Deze drankjes zet je zó op tafel en zijn verrukkelijk om te drinken. Kies je favoriet, sla hem op in je persoonlijke receptenboek en ga aan de slag!

Melk in de hoofdrol

Van verfrissende smoothies tot klassieke koffies, met melk kun je veel! Ga aan de slag met je favoriete drankje, gebruik melk van één van de boeren en het eindresultaat is een verrukkelijk drankje.

Groene Smoothie

5 weetjes over melk

Wist je dat…

…melk een van de beste bronnen van calcium is? Calcium is essentieel voor de opbouw en het behoud van gezonde botten en tanden.

…veel melksoorten verrijkt zijn met vitamine D, een belangrijke voedingsstof die de opname van calcium ondersteunt?

…melk ook eiwitten bevat? Eiwitten zijn weer belangrijk voor de groei en reparatie van weefsels in ons lichaam. Naast calcium, vitamine D en eiwitten bevat melk ook andere belangrijke voedingsstoffen. Denk aan vitamine B12, kalium én magnesium.

…je na het sporten of bij warm weer een glas melk kunt nemen? Melk kan namelijk een goede manier zijn om gehydrateerd te blijven.

…Nederlanders gemiddeld 0,28 liter melk per dag drinken? Dit is zo’n 103 liter per jaar!

Een verrukkelijke koffie

Melk in de hoofdrol en soms even op zijn tijd genieten van een heerlijke koffie. Probeer de (almost) classic cappuccino. De klassieke cappuccino krijgt in dit recept een kleine twist. In maar 5 minuten kun jij deze heerlieke cappuccino op tafel serveren. Ga zelf aan de slag!