In samenwerking met:
Chili sin carne
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Chili sin carne

Maak gehakt van je chili con carne, maak chili sin carne! Vervang vlees voor groenten en maak een heerlijk vegetarisch gerecht. In dit recept zitten lekker veel kidneybonen die zorgen voor een stevige bite. Serveer het met zure room en verse peterselie om het gerecht helemaal af te maken.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept chili sin carne

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Pel en snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Snijd de paprika’s in blokjes. Spoel de kidneybonen af en laat ze goed uitlekken.
2
Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de ui met de knoflook 1 min. Voeg de paprika toe en bak 4 min. mee.
3
Schep de kruidenmix door de groenten. Voeg de gepelde tomaten toe. Druk de tomaten met een spatel klein. Breng aan de kook en kook de saus 5 min. zachtjes.
4
Voeg de kidneybonen toe en verwarm de chili sin carne nog 5 min. op laag vuur. Voeg peper en zout naar smaak toe. Hak de peterselie grof.
5
Verdeel de rijst over de borden. Schep er de chili sin carne bij. Bestrooi met de peterselie en serveer met de yoghurt.

Tip: serveer de chili sin carne met een partje limoen en een handje tortillachips.

Kidneybonen als vleesvervanger

Chili sin carne is een vegetarische variant van de bekende chili con carne. Dit heerlijke gerecht is rijk aan smaak en voedingsstoffen en wordt gemaakt met Bonduelle rode kidneybonen en rode en groene paprika’s. De Bonduelle kidneybonen zijn een perfecte vervanger voor vlees, omdat ze boordevol eiwitten en vezels zitten. Hierdoor krijg je toch alle voedingsstoffen binnen die je nodig hebt, maar dan op een gezonde en duurzame manier.

Het mooie van chili sin carne is dat het gemakkelijk aan te passen is aan je eigen smaak. Je kunt bijvoorbeeld meer groenten toevoegen, zoals mais of courgette, om het gerecht nog voedzamer te maken. Ook kun je zelf bepalen hoe pittig je het gerecht wilt hebben door meer of minder chilipoeder toe te voegen.

De rode kidneybonen in dit gerecht zorgen niet alleen voor extra bite en kleur, maar ook voor extra vitamines en mineralen. Dit maakt de chili sin carne niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond.

Het fijne van dit recept is dat het gemakkelijk te maken is en weinig tijd kost. Zo heb je binnen no-time een voedzame maaltijd op tafel staan. Of je nu een drukke dag hebt gehad of gewoon zin hebt in een lekkere en gezonde maaltijd, chili sin carne met Bonduelle rode kidneybonen en paprika is altijd een goed idee.

Meer receptideeën

Ben je op de gezonde tour en houd je van chili sin carne? Probeer dan ook eens de chili sin carne bowl of de chili sin carne met zoete aardappel!

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

    Vind je dit leuk?