Chili Sin Carne Met Zoete Aardappel
Niveau
Beginner
Tijd
25 min
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan
Vrij van vis

Chili sin carne met zoete aardappel

Chili con carne; een stoofpot die in de basis bestaat uit vlees en chilipeper, een gerecht dat iedereen wel kent. Wij gaan echter op de vegetarische tour met een lekkere chili sin carne! Een heerlijk gerecht boordevol groenten dat binnen no-time op tafel staat.

 

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept chili sin carne met zoete aardappel

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
1
Kook de zoete aardappelen voor 5 minuten in ruim kokend water en giet ze af. Snipper de ui en de knoflookteentjes fijn. Snijd de paprika en tomaten in gelijke blokjes.
2
Verhit de olijfolie in de pan en doe hier de ui en de knoflook bij. Voeg de uitgelekte zoete aardappelblokjes en paprikablokjes toe aan de ui en knoflook en roerbak voor 2 min. Voeg de tomatenblokjes en de tomatenpuree gelijktijdig toe en breng de tomatensaus op smaak met komijn, chilivlokken, zout, peper, koriander en kaneel. Voeg de mais en kidneybonen toe en breng aan de kook.
3
Kook ondertussen de bloemkoolrijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de pit en de schil van de avocado en snijd in plakjes voor de garnering. Snijd de verse koriander fijn en de limoen in partjes.
4
Giet de bloemkoolrijst af en serveer met de chili sin carne, dresseer het bord met verse koriander, limoenpartjes en de avocadoplakjes.

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

    Vind je dit leuk?

    Gemaakt door Eatertainment

    Delen via