De meesten zullen chili con carne wel kennen, maar ken je ook chili sin carne? Dit betekent letterlijk “chili zonder vlees’. Dit is dus de vegetarische variant van chili con carne! In dit gerecht wordt er gebruik gemaakt van linzen en kidneybonen, wat ervoor zorgt dat deze vegetarische variant alsnog voedzaam is en veel eiwitten bevat.
Chili sin carne is een heerlijke vegetarische variant op de klassieker chili con carne. Zo zijn er nog meer recepten die een net zo lekkere vegetarische variant hebben als het originele gerecht. We kennen allemaal het gerecht coq-au-vin, de Franse stoofschotel met als basis een hele kip. Maar ken je ook onze vegetarische Knol-au-vin al? In dit recept wordt de hele kip vervangen door de knol van een knolselderij. Ook verrassend lekker is de champignon bourguignon, een vegetarische variant op het klassieke recept Bourguignon. De stoofvlees wordt vervangen voor champignons. De vegetarische variaties zijn net zo lekker als de klassiekers, dus probeer ze eens!
Benieuwd naar meer vegetarische toppers? Bekijk dan alle vegetarische recepten!
Chili sin carne heb je misschien nog nooit van gehoord, maar wel van chili con carne? Het is eigenlijk hetzelfde maar de chili sin carne is zonder vlees. Het is een stoofgerecht waarbij bonen en chilipepers de belangrijkste ingrediënten zijn.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment