In samenwerking met:
Chili Sin Carne Met Nacho’s En Guacamole
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan
Vrij van vis

Chili sin carne met nacho’s en guacamole

De meesten zullen chili con carne wel kennen, maar ken je ook chili sin carne? Dit betekent letterlijk “chili zonder vlees’. Dit is dus de vegetarische variant van chili con carne! In dit gerecht wordt er gebruik gemaakt van linzen en kidneybonen, wat ervoor zorgt dat deze vegetarische variant alsnog voedzaam is en veel eiwitten bevat.

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept chili sin carne met nacho’s en guacamole

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
1
Pel en snipper de ui en de knoflook. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Snijd de winterpenen in halve manen en de rode peper fijn. Laat de kidneybonen en linzen uitlekken.
2
Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook glazig. Voeg de paprika’s, winterpeen, rode peper, kidneybonen, linzen, tomatenblokjes, cherrytomaten en de Verstegen Spicy Blend voor Chili con Carne toe en laat 15 min. koken op middelhoog vuur.
3
Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit en de schil. Prak fijn met een vork tot een gladde guacamole. Voeg het limoensap toe en breng op smaak met peper en zout.
4
Serveer de chili sin carne met de guacamole en nacho chips.

Vegetarische varianten van klassiekers

Chili sin carne is een heerlijke vegetarische variant op de klassieker chili con carne. Zo zijn er nog meer recepten die een net zo lekkere vegetarische variant hebben als het originele gerecht. We kennen allemaal het gerecht coq-au-vin, de Franse stoofschotel met als basis een hele kip. Maar ken je ook onze vegetarische Knol-au-vin al? In dit recept wordt de hele kip vervangen door de knol van een knolselderij. Ook verrassend lekker is de champignon bourguignon, een vegetarische variant op het klassieke recept Bourguignon. De stoofvlees wordt vervangen voor champignons. De vegetarische variaties zijn net zo lekker als de klassiekers, dus probeer ze eens!

Benieuwd naar meer vegetarische toppers? Bekijk dan alle vegetarische recepten!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Gluten
  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via