knol-au-vin
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan
Vrij van vis

Knol-au-vin

Dit recept is een heerlijke vegetarische variant van de klassieke coq-au-vin. Coq-au-vin is een Franse stoofschotel met als basis een hele kip of haan, maar dit is dus ook makkelijk vegetarisch te maken met knolselderij! De duur van stoven is afhankelijk van de grootte van de knol.

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept knol-au-vin

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
1u 30min
Totale tijd
2u 0min
1
Pel en snipper de ui en knoflook grof. Schil de wortel en snijd in grove stukken. Halveer grote paddenstoelen.
2
Verwarm de olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook in 2 min. glazig.
3
Voeg de wortel en paddenstoelen toe en laat 5 min. mee bakken. Draai vervolgens het vuur laag.
4
Voeg de laurierblaadjes, Provençaalse kruiden, paprikapoeder en tomatenpuree toe en laat dit nog 2 min. mee bakken.
5
Voeg de rode wijn, water en groentebouillon toe en breng aan de kook. Was de knolselderij grondig en snijd de onderkant af. Voeg de knolselderij in zijn geheel toe.
6
Gaar de knolselderij ongeveer 1,5 uur in een afgesloten braadpan. Houdt het geheel tegen de kook en keer de knolselderij regelmatig om.

Tip: Serveer de knol met een lekkere aardappelpuree of gekookte aardappelen!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via