knol-au-vin
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Knol-au-vin

Dit recept is een heerlijke vegetarische variant van de klassieke coq-au-vin. Coq-au-vin is een Franse stoofschotel met als basis een hele kip of haan, maar dit is dus ook makkelijk vegetarisch te maken met knolselderij! De duur van stoven is afhankelijk van de grootte van de knol.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept knol-au-vin

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
1u 30min
Totale tijd
2u 0min
Kookmodus
1
Pel en snipper de ui en knoflook grof. Schil de wortel en snijd in grove stukken. Halveer de grotere paddenstoelen.
2
Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook in 2 min. glazig. Voeg de wortel en paddenstoelen toe en laat 5 min. meebakken. Draai vervolgens het vuur laag. Voeg de laurierblaadjes, Provençaalse kruiden, paprikapoeder en tomatenpuree toe en laat dit nog 2 min. meebakken.
3
Breng in dezelfde pan de rode wijn en het water met het groentebouillonblokje aan de kook. Was de knolselderij grondig, snijd de onderkant eraf en voeg de knolselderij in zijn geheel toe.
4
Gaar de knolselderij ongeveer 1,5 uur (afhankelijk van de grootte van de knolselderij) in een afgesloten pan. Houd het geheel tegen de kook en keer de knolselderij regelmatig om.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?