Coq au vin is een echte klassieker uit de Franse keuken. De stoofschotel wordt oorspronkelijk bereid met rode wijn. Voor een frisse twist vervangen wij de rode wijn door een droge witte wijn. Simpel te maken én bovendien ideaal om van tevoren voor te bereiden.
Tip: Wil je de maaltijd uitbreiden? Voeg dan aardappelen of rijst toe aan dit gerecht.
Coq au vin is de basis voor een stoofschotel afkomstig uit Frankrijk. Het betekent letterlijk kip in wijn. Het stoofpotje recept vraagt wel wat geduld. Het gerecht is namelijk op zijn best als het voor langere tijd kan inkoken. De smaken komen zo het beste naar voren.
Coq au vin is een lekker stoofgerecht waar je natuurlijk een lekker bijgerecht bij wilt serveren. Een lekker bijgerecht hierbij is een frisse salade of een stukje brood. Daarnaast kun je het ook eventueel combineren met rijst of aardappeltjes.
Over het algemeen staat het erom bekend dat de wijn die in het recept verwerkt wordt ook heel lekker is bij het gerecht. Hiervoor is het maar net of je de coq au vin maakt met rode of witte wijn. Denk bij een rode wijn aan bijvoorbeeld Pinot Noir of Beaujolais. Voor een witte wijn is de Pinot Blanc of Chardonay een aanrader.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment