Coq Au Vin Blanc
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Coq au vin blanc

Coq au vin is een echte klassieker uit de Franse keuken. De stoofschotel wordt oorspronkelijk bereid met rode wijn. Voor een frisse twist vervangen wij de rode wijn door een droge witte wijn. Simpel te maken én bovendien ideaal om van tevoren voor te bereiden.

 

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept coq au vin blanc

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 20min
1
Breng de kip op smaak met zout en peper. Strooi wat bloem in een ondiepe schaal en haal de kipdrumsticks door de bloem.
2
Pel en snijd de sjalotten in halve ringen. Schil en snijd de bospeen in blokjes. Snijd de knoflook fijn en de champignons in kwarten.
3
Smelt de boter in een diepe braadpan en bak de kipdrumsticks op middel tot hoog vuur rondom bruin. Haal uit de pan. Bak de spekreepjes in ongeveer 5 min. knapperig in het bakvet van de kip. Voeg de sjalot, bospeen, knoflook, champignons, laurier en tijm toe. Bak nog 5 min. mee. Voeg de kip, wijn en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat minimaal 1 uur op laag vuur garen.
4
Snijd de peterselie grof. Serveer de coq au vin blanc warm en garneer met peterselie.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Melk
  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via