Chili con carne met zoete aardappel en nacho chips
Niveau
Gemiddeld
Tijd
45 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Chili con carne met zoete aardappel en nacho chips

In deze overheerlijke stoofpot combineert de pittige smaak van de rode peper perfect met de zoete smaak van de kaneel en zoete aardappel. Wij geven dit Mexicaanse gerecht nóg een extra Mexicaans tintje door de chili con carne te serveren met nacho chips.

Een overheerlijke stoofpot gerecht maak je gemakkelijk in de handige BK hapjespan van Blokker. Dankzij de coating met perfecte antiaanbak eigenschappen kun je ingrediënten korter en heter bakken.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept chili con carne met zoete aardappel en nacho chips

Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min
1
Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de rode peper fijn. Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijst en snijd in blokjes. Snijd de zoete aardappelen in blokjes en laat de maïs en kidneybonen uitlekken. Pers het sap van ½ van de limoenen uit.
2
Verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg het gehakt toe en bak 5 min. mee. Voeg de rode peper, paprika, zoete aardappelen, mais, kidneybonen, tomatenblokjes, kaneel, komijn, het zout en limoensap toe. Laat 30 min. koken op laag vuur.
3
Snijd de avocado doormidden, schil, verwijder de pit en snijd in plakjes. Snijd de bosuien schuin in ringen en halveer de overige limoen.
4
Serveer de chili con carne met de crème fraîche, avocado, bosui, limoen en nacho chips.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via