In samenwerking met:
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Chili sin carne met rijst

Toe aan een avond zonder vlees? Laat je inspireren door dit recept! De chili maken we deze keer zonder de ‘carne’, wat wordt vervangen door een vegetarische bonenschotel van HAK. Lekker door de combinatie van diverse groenten, waaronder bonen, en saus. De kruiden, specerijen en snufje zout brengen het geheel op smaak.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

3 personen
Ingrediënten

Recept chili sin carne met rijst

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Snijd de champignons in plakjes. Verwarm de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de champignons voor 3 min. Voeg de zak chili sin carne toe en verwarm mee.
3
Hak ondertussen de bosui in ringen en voeg toe aan de pan. Hak de koriander fijn.
4
Verdeel de rijst over de kommen en verdeel de chili sin carne, tortilla chips en zure room over de rijst. Garneer met de gehakte koriander.

Chili maar dan zonder vlees

HAK Chili sin carne is een heerlijk en smaakvol gerecht dat perfect is voor iedereen die op zoek is naar een vegetarische optie vol smaak. Deze chili is gemaakt zonder vlees, maar zit boordevol groenten en peulvruchten.

De basis van HAK Chili sin carne bestaat uit kidneybonen, bruine bonen, maïs en paprika, die samen een heerlijke combinatie vormen. De bonen zorgen voor een goede bron van eiwitten en vezels, terwijl de maïs een zoete en knapperige textuur toevoegt. De paprika voegt niet alleen smaak toe, maar ook een mooie kleur aan het gerecht.

Naast de basisgroenten bevat HAK Chili sin carne ook een rijke mix van kruiden en specerijen, zoals komijn, paprika en chili poeder, die zorgen voor een pittige en aromatische smaak. Deze specerijen geven de chili een hartige en verwarmende touch.

Wat dit gerecht extra handig maakt, is dat het kant-en-klaar is. Je hoeft alleen maar de HAK Chili sin carne in een pan te verwarmen en het is klaar om te serveren. Het is een snelle en gemakkelijke maaltijdoptie voor drukke dagen of wanneer je gewoon geen zin hebt om lang in de keuken te staan.

Benieuwd naar meer chili’s waarbij we het vlees achterwege laten? Probeer eens deze pittige chili sin carne met crème fraîche en krokante pita. Of wat dacht je van deze lekkere chili sin carne bowl met zoete aardappel? Lekker met bloemkoolrijst in plaats van basmati of zilvervliesrijst. Wat je ook kiest, lekker wordt het zeker!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via