In samenwerking met:
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Pittige chili sin carne met crème fraîche en krokante pita

Een heerlijk pittige vegetarische chili met Habanero kruiden en rode peper. De hartige smaak van de worcestersaus en het zoete van de kaneel maken het gerecht compleet. Combineer deze chili met pitabroodjes, stokbrood of naan om lekker te dippen.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept pittige chili sin carne met crème fraîche en krokante pita

Kookmodus
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Snijd de rode peper fijn. Laat de kidneybonen, linzen en mais uitlekken.
2
Verhit de helft van de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg de paprika’s, rode peper, 2/3 Verstegen World Spice Blend Habanero, kaneel en het Verstegen Zeezout toe en bak 5 min. mee. Voeg de tomatenblokjes, passata, sojasaus, azijn, mais, linzen en kidneybonen toe en laat de chili 10 min. koken op zacht vuur.
3
Breng water aan de kook in een pan en kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
4
Snijd de limoen in parten. Halveer de avocado, verwijder de schil en pit. Snijd in plakken. Snijd de bosui in ringen.
5
Snijd de pita’s doormidden, smeer in met de resterende olijfolie en de resterende Verstegen World Spice Blend Habanero. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 5 min. in de voorverwarmde oven.
6
Hak de koriander grof. Verdeel de bosui over de rijst. Verdeel de chili met de crème fraîche, limoenparten, avocado en de koriander over de borden. Serveer met de geroosterde pita en de rijst.

Weetjes over de ingrediënten

Chili sin carne, crème fraîche en krokante pita worden vaak in combinatie worden geserveerd. Chili sin carne is een vegetarische versie van de populaire Mexicaanse stoofpot genaamd chili con carne, wat ‘chili met vlees’ betekent. Het is een hartig gerecht dat meestal bestaat uit bonen, groenten, kruiden en specerijen. In plaats van vlees wordt er vaak gebruikgemaakt van ingrediënten zoals kidneybonen, zwarte bonen, linzen of vegetarisch gehakt. Deze worden gecombineerd met ui, knoflook, paprika, tomaten en een mix van kruiden zoals komijn, chilipoeder, oregano en paprikapoeder. Het resultaat is een smaakvolle en pittige stoofpot. Heerlijk te combineren met tortillachips, zoals deze nachos met gehakt avocadodip en cheddar of chili sin carne met nachos en guacamole.

Crème fraîche is een dik, romig zuivelproduct dat vaak wordt gebruikt als topping of ingrediënt in verschillende gerechten. Het heeft een milde, lichtzure smaak en een rijke textuur. Crème fraîche wordt gemaakt door room te fermenteren met melkzuurbacteriën, waardoor het dikker en iets zuurder wordt dan gewone room. Het wordt vaak gebruikt in de Franse keuken als sausbasis, maar het kan ook worden toegevoegd aan soepen, stoofschotels, desserts en andere gerechten om een romige en verfrissende smaak toe te voegen. Deze kersenclafoutis met amandelschaafsel is een heel mooi voorbeeld van een zoete bereiding met crème fraîche. Dit kruidentuintje met witte asperge is weer een perfect gerecht met hartige bereiding. In het geval van chili sin carne wordt crème fraîche vaak bovenop de stoofpot geschept als garnituur om de pittigheid te verzachten en een romig element toe te voegen. Maar kan ook heerlijk in combinatie met aardappel, zoals kruidige patatas bravas met chili crème fraîche.

Pita is een zacht, plat brood dat veel wordt gebruikt in de mediterrane en Midden-Oosterse keuken. Het wordt meestal gemaakt van tarwebloem en gist, waardoor het deeg rijst en het brood luchtig wordt. Pita wordt gebakken in een hete oven, waarbij de hitte ervoor zorgt dat het brood opzwelt en een zakachtige structuur krijgt. Het kan worden gevuld met verschillende ingrediënten zoals vlees, groenten, hummus, falafel en meer. In dit geval wordt de pita krokant gemaakt door het te bakken of te roosteren totdat het knapperig wordt. De krokante pita wordt meestal geserveerd naast de chili sin carne als een smakelijk bijgerecht om te dippen of om in stukjes te breken en te gebruiken als een lepel om de chili mee op te scheppen.

chili sin carne
chili sin carne

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via