De lekkerste baksels hoeven niet ingewikkeld te zijn, zo bewijst deze chocoladecake met ganache. Met dit lekker praktische recept hoef je niet te zweten in de keuken, maar garandeer je jezelf alsnog van geweldig lekker gebak. Haal de ingrediënten in huis en ga aan de slag!
Tip: schift je ganache? Voeg een scheutje melk op kamertemperatuur toe en klop stevig met een garde.
Cakes zijn echte klassiekers die in allerlei smaken en vormen te vinden zijn. Van luchtige vanillecakes en smeuïge chocoladecakes tot frisse citroencakes en rijkelijk gevulde vruchtencakes: er is voor ieder wat wils. Heerlijk voor op een feestje of verjaardag, maar ook ‘gewoon’ voor bij de koffie of thee natuurlijk. Zelf cake maken is gelukkig helemaal niet zo moeilijk! In dit recept gaan we voor chocoladecake met ganache, maar er zijn cakes die nóg makkelijker te maken zijn.
Laten we starten met het basisrecept voor cake. Je hebt er maar 6 ingrediënten voor nodig en 10 minuten voorbereidingstijd. Vervolgens schuif je de cake de oven in en kan het wachten beginnen. Tip: versier de cake met frosting, vers fruit, chocolade en alles wat jij lekker vindt. Leuk om te doen samen met kinderen!
Een aanrader voor een extreem zoete cake is deze stroopwafel kwarkcake. Door kwark toe te voegen aan de cake, krijgt ‘ie een heerlijke, luchtige structuur. Verwerk stukjes stroopwafel ín de cake én top de cake ermee af. Als je hier eenmaal een plakje van op hebt blijf je ervan eten, dus pas op!
Ook een pannenkoeken recept kan je verwerken in een cake. Maak eens deze pannenkoekencake. De structuur van de cake is een stuk voller en minder luchtig dan ‘gewone’ cake, dus eet een niet te groot stukje, want de cake is enorm machtig. Een plaatje om te zien én een feestje voor de smaakpapillen is deze carrotcake met pecannoten. Heerlijk om te maken op een zondagmiddag!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment