Chocoladecake met ganache
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Chocoladecake met ganache

De lekkerste baksels hoeven niet ingewikkeld te zijn, zo bewijst deze chocoladecake met ganache. Met dit lekker praktische recept hoef je niet te zweten in de keuken, maar garandeer je jezelf alsnog van geweldig lekker gebak. Haal de ingrediënten in huis en ga aan de slag!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

10 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept chocoladecake met ganache

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
2u 20min
Totale tijd
2u 40min
Kookmodus
1
Maak als eerst de ganache. Smelt de pure chocolade met de slagroom en het zout au-bain marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Houd een lage tot medium temperatuur aan, de chocolade mag niet te heet worden.
2
Verwarm de oven voor tot 175°C en bedek de cakevorm met bakpapier.
3
Pak een grote mengkom en mix de zonnebloemolie, zelfrijzend bakmeel, bruine basterdsuiker, zeezout, cacaopoeder, bakpoeder, eieren, volle melk en het amandel-extract met behulp van een garde tot een gladde massa.
4
Doe het water in een steelpannetje en breng aan de kook. Zet het vuur uit en schenk dit in vier delen bij het mengsel in de mengkom, telkens roerend tot het vorige scheutje goed is opgelost.
5
Stort de inhoud van het mengsel in de bakvorm en bak 50 min. in de warme oven. Haal uit de oven en kijk of de binnenkant gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Er hoort geen deeg meer aan de prikker te hangen wanneer je die in het midden van je cake prikt.
6
Laat de cake volledig afkoelen. Doe dit eerst 15 min. in de cakevorm, daarna 15 min. op een rek.
7
Stort de ganache uit op de cake en bestrooi met de witte chocoladedruppels.

Tip: schift je ganache? Voeg een scheutje melk op kamertemperatuur toe en klop stevig met een garde.

De lekkerste cakes om zelf te maken

Cakes zijn echte klassiekers die in allerlei smaken en vormen te vinden zijn. Van luchtige vanillecakes en smeuïge chocoladecakes tot frisse citroencakes en rijkelijk gevulde vruchtencakes: er is voor ieder wat wils. Heerlijk voor op een feestje of verjaardag, maar ook ‘gewoon’ voor bij de koffie of thee natuurlijk. Zelf cake maken is gelukkig helemaal niet zo moeilijk! In dit recept gaan we voor chocoladecake met ganache, maar er zijn cakes die nóg makkelijker te maken zijn.

Laten we starten met het basisrecept voor cake. Je hebt er maar 6 ingrediënten voor nodig en 10 minuten voorbereidingstijd. Vervolgens schuif je de cake de oven in en kan het wachten beginnen. Tip: versier de cake met frosting, vers fruit, chocolade en alles wat jij lekker vindt. Leuk om te doen samen met kinderen!

Een aanrader voor een extreem zoete cake is deze stroopwafel kwarkcake. Door kwark toe te voegen aan de cake, krijgt ‘ie een heerlijke, luchtige structuur. Verwerk stukjes stroopwafel ín de cake én top de cake ermee af. Als je hier eenmaal een plakje van op hebt blijf je ervan eten, dus pas op!

Ook een pannenkoeken recept kan je verwerken in een cake. Maak eens deze pannenkoekencake. De structuur van de cake is een stuk voller en minder luchtig dan ‘gewone’ cake, dus eet een niet te groot stukje, want de cake is enorm machtig. Een plaatje om te zien én een feestje voor de smaakpapillen is deze carrotcake met pecannoten. Heerlijk om te maken op een zondagmiddag!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via