Print opties

Sluiten

Chocolade dennenappels

Bereidingstijd
1u 0min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
2u 0min

Ingrediënten

8 stuks
Ingrediënten
Extra benodigheden
1
Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte). Bekleed de brownievorm met bakpapier.
2
Smelt de pure chocolade samen met de ongezouten roomboter in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Laat iets afkoelen.
3
Klop de kristalsuiker, lichtbruine basterdsuiker, eieren en vanille-extract luchtig in een kom. Voeg het chocolademengsel toe aan het eimengsel en meng tot een egaal beslag.
4
Zeef de bloem, cacaopoeder en een snufje zout boven de kom en spatel door het beslag. Giet het beslag in de bakvorm en bak 25 min. Laat volledig afkoelen.
5
Verkruimel de afgekoelde brownie en meng met de roomkaas tot een stevig deeg. Vorm hier kleine balletjes van.
6
Steek de chocolade cornflakes dakpansgewijs in het oppervlak van de balletjes. Laat de dennenappels minimaal 30 min. opstijven in de koelkast.
7
Bestuif vlak voor het serveren de chocolade dennenappels met poedersuiker voor een sneeuw-effect.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.