Banoffee Brownies2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Banoffee brownies

Liefhebbers van chocolade en karamel opgelet! Deze banoffee brownies combineren fudgy chocolade met zoete banaan, knapperige walnoten en een smeuïge swirl van bebogeen karamelsaus. Een ultieme traktatie voor elke zoetekauw!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

16 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Banoffee brownies

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
50 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een vierkante bakvorm (20x20 cm) met bakpapier. Smelt de pure chocolade samen met de ongezouten roomboter au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Laat voor 5 min. afkoelen.
2
Klop ondertussen de bruine basterdsuiker en eieren luchtig in een kom voor 3 min. Voeg het gesmolten chocolademengsel toe en meng goed. Zeef de bloem, het cacaopoeder, bakpoeder en een snufje zout boven het mengsel en spatel dit erdoorheen.
3
Giet het beslag in de bakvorm en verdeel 150 gr bebogeen karamelsaus erover met een vork. Hak de walnoten grof en strooi over de bovenkant. Snijd de banaan in plakjes en verdeel gelijkmatig over het beslag.
4
Bak de brownies in de voorverwarmde oven voor 40 min. Laat volledig afkoelen voordat je ze aansnijdt. Serveer met de overige bebogeen karamelsaus.

Aan de slag met de lekkerste brownie recepten

Er iets niets zo lekker als een brownie! Smeuïg, vol van smaak en ook nog eens één van de makkelijkste recepten om te maken. Er zijn ondertussen tal van brownie recepten te vinden, dus wij zetten onze favorieten graag voor je op een rijtje:

  1. Klassieke brownies: onmisbaar in het rijtje is natuurlijk de klassieke brownie. Met een klassieker zit je namelijk altijd goed. De smeuïge binnenkant is heerlijk in combinatie met de licht crunchy buitenkant. Zeker weten dat je het niet kan laten bij één stukje!
  2. S’mores brownies: combineer het beste van twee werelden en ga voor de s’mores brownies. De knapperige bodem, smeuïge brownie binnenkant en zoete verrassing on top zorgen ervoor dat deze brownie onweerstaanbaar lekker is. Eenmaal geproefd wil je nooit meer anders.
  3. Espresso Martini brownies: dol op het gelijknamige drankje? Dan wil je ook deze brownies proberen. Het smeuïge gebakje met daarop een romige frosting met wat Kahlua erin zorgt voor een verrassende combinatie en doet je gelijk denken aan deze fantastische cocktail.
  4. Banoffee brownies: de naam zegt het al! In deze brownie zit banaan én toffee, oftewel een swirl van bebogeen karamelsaus. De brownies bakken we goed fudgy en de knapperige walnoten, zoete banaan en smeuïge swirl karamelsaus maken het compleet.
  5. Tiramisu brownies: kan je niet kiezen tussen een brownie en tiramisu? Combineer het gewoon met elkaar! Zo creëer je met dit lekkere recept een smeuïge brownie met krokante buitenkant én een romige mascarponecrème. Klinkt goddelijk toch?
  6. Vegan cheesecake brownies: op zoek naar een vegan bakrecept? Maak dan deze cheesecake brownies. Deze volledig plantaardige traktatie gaat zeker indruk maken! De combinatie van een fudgy brownielaag met een romige cheesecake vulling maakt dit een heerlijk gebakje. En je hebt niet eens door dat het een vegan recept is!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Noten
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via