Van koekjes krijgen wij nooit genoeg! Of je nu gaat voor makkelijke zandkoekjes of voor een twist met chocolate chipkoekjes, wij zijn fan. Deze keer gaan we aan de slag met lemon curd koekjes. Lekker zoet met een vleugje zuur. Het resultaat zijn lekkere frisse koekjes, perfect voor de zomer!
Tip: wil je de koekjes van tevoren maken voor een later moment? Bewaar de gebakken koekjes, zonder lemon curd, in een luchtdichte verpakking. Verdeel vlak voor serveren de lemon curd pas over de koekjes.
Zin om koekjes te bakken? Kies dan een van onze favoriete recepten! Van zandkoekjes met pistachenootjes en witte chocolade tot pindakaaskoekjes met chocolate chip. De lekkerste bakrecepten staan voor je klaar!
Op zoek naar een recept waarmee je snel koekjes maakt? Kijk niet verder, wij hebben hét recept voor je: amaretti koekjes. Je hoeft maar 15 minuten de koekjes te bereiden, waarna de oven het van je overneemt. Laat ze een beetje afkoelen en geniet van de koekjes als ze nog een klein beetje warm zijn, dan zijn ze éxtra smeuïg.
Iedereen houdt wel van zandkoekjes. Ze zijn makkelijk te maken en gewoon lekker. Maar deze variant met pistachenootjes, citroen en witte chocolade is nóg lekkerder! De witte chocolade zorgt voor een romige smaak, de citroen voor een zurig accent en de pistachenoten maken het crispy.
Zin in een koekje, maar niet alle koolhydraten? Kies dan voor koolhydraatarme citroenkoekjes. Door bloem te vervangen voor amandelmeel bevatten deze koekjes veel minder koolhydraten. De citroen geeft een lekker zuurtje, terwijl het amandelmeel de koekjes weer zoet maakt.
Liefhebber van pindakaas? Dan moet je deze pindakaaskoekjes proberen! Knapperig vanbuiten, zacht van binnen en met maar 4 ingrediënten heb je ze al gemaakt. Hadden we al gezegd dat er ook nog chocola chips in de koekjes zijn verwerkt?
Deze kokoskoekjes zijn oh zo lekker van smaak. Ze zijn gemaakt van banaan en kokos en worden uiteindelijk gedipt in pure chocolade. Hierdoor zijn ze lekker zoet, waardoor extra suiker toevoegen niet nodig is. Zo kun je er lekker twee nemen in plaats van één bij de koffie of thee!
Lemon curd is een dikke, lobbige saus op basis van suiker, boter, ei en natuurlijk citroen. Het wordt veelal geserveerd bij een high tea op bijvoorbeeld scones met clotted cream, maar het wordt ook verwerkt in baksels als koekjes en cheesecake. Lemon curd is van oorsprong een Brits gerecht, vandaar dat je het veel terugziet komen in high tea’s!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment