Print opties

Sluiten

Citroen kokoscake

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
1u 5min
Totale tijd
1u 35min

Ingrediënten

12 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed het cakeblik met bakpapier. Zet apart.
2
Meng in de kom van de keukenmachine de suiker met de boter licht en luchtig. Voeg 250 ml kokosmelk toe en klop glad. Voeg de eieren 1 voor 1 toe en meng elk ei goed voordat je de volgende toevoegt. Rasp ondertussen de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap eruit. Houd 1 el citroensap apart. Voeg het overige citroensap en 1 el citroenrasp toe.
3
Meng in een kom de bloem met de bakpoeder, baking soda en het zout. Voeg in drie gedeeltes toe aan het natte mengsel. Klop voor 2 min. op medium snelheid. Meng 100 gr geraspte kokos erdoor en giet het beslag in het cakeblik. Bak de cake 50 tot 60 min. in de oven. Laat volledig afkoelen voor je de icing erop doet.
4
Meng ondertussen voor de kokos-lemon icing de poedersuiker met het overige citroensap. Voeg beetje bij beetje de kokosmelk toe. Roer eerst alles door zodat het vocht is opgenomen voordat je het volgende vocht toevoegt. Qua dikte moet het vergelijkbaar zijn met Griekse yoghurt.
5
Verdeel de icing over de bovenkant van de volledig afgekoelde cake en bestrooi met de overige geraspte kokos.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.