Kleurrijke parelcouscoussalade met geroosterde kikkererwten
Niveau
Beginner
Tijd
30 min

Kleurrijke parelcouscoussalade met geroosterde kikkererwten

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de zoete aardappel in kleine blokjes en kook gaar in een pan met water in ca. 10 min.
2
Kook ondertussen de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar voeg een bouillonblokje toe voor meer smaak. Giet de zoete aardappel en parelcouscous af, spoel af met koud water en laat verder afkoelen.
3
Laat de kikkererwten uitlekken en spoel af. Marineer deze vervolgens met olijfolie, peper, zout en paprikapoeder. Leg de kikkererwten in een ovenschaal en bak ze 15 min. in de oven tot ze knapperig zijn.
4
Snijd de bietjes in blokjes. Meng deze in een schaal samen met de rucola, noten, feta, zoete aardappelblokjes, parelcouscous en geroosterde kikkererwten tot een salade en verdeel over de borden.
Wijntip van Yves

Chardonnay

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Noten
  • Pinda
  • Gluten
  • Selderij

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Lunch & brunch
Cuisine
Midden-Oosters
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Salade
Voorkeuren
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via