Kleurrijke parelcouscoussalade met geroosterde kikkererwten
Niveau
Beginner
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Kleurrijke parelcouscoussalade met geroosterde kikkererwten

Parelcouscous is de ideale basis voor een voedzame salade, door de rijkheid aan koolhydraten, vezels, vitamines en mineralen. Dit keer maken we ‘m lekker kleurrijk met onder andere zoete aardappel, geroosterde kikkererwten, bietjes en feta. De geroosterde kikkererwten geven het lunch recept een crunchy bite.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept kleurrijke parelcouscoussalade met geroosterde kikkererwten

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de zoete aardappel in kleine blokjes en kook gaar in een pan met water in ca. 10 min.
2
Kook ondertussen de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar voeg een bouillonblokje toe voor meer smaak. Giet de zoete aardappel en parelcouscous af, spoel af met koud water en laat verder afkoelen.
3
Laat de kikkererwten uitlekken en spoel af. Marineer deze vervolgens met olijfolie, peper, zout en paprikapoeder. Leg de kikkererwten in een ovenschaal en bak ze 15 min. in de oven tot ze knapperig zijn.
4
Snijd de bietjes in blokjes. Meng deze in een schaal samen met de rucola, noten, feta, zoete aardappelblokjes, parelcouscous en geroosterde kikkererwten tot een salade en verdeel over de borden.

Meer zoete aardappel gerechten

In dit recept wordt de zoete aardappel verwerkt in de salade, maar wist je dat je zoete aardappel in veel meer gerechten kan verwerken? Bijvoorbeeld in een ovenschotel of stamppot. Bekijk meer zoete aardappel recepten voor inspiratie om te koken met zoete aardappel!

Panamera_chradonnay_wijn
Wijntip van Yves

Chardonnay

De chardonnay druif komt uit de Franse streek Bourgogne waar ook het gelijknamige dorpje zich bevindt. Uit recente DNA studie blijkt dat de chardonnay een kruising is tussen de pinot noir en de Kroatische druivenras gouais blanc.

Panamera Chardonnay: een heerlijke, romige maar lichte chardonnay die het zoete van de aardappel en het aardse van de rode biet complimenteert. Het houtige van deze wijn geven de gemengde noten in dit gerecht een extra boost. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd via Vanouds de Zwaan!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Pinda
  • Gluten
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?