Deze crispy bao buns met garnalen zijn een perfecte combinatie van zacht en knapperig. De luchtige broodjes worden gevuld met gekruide garnalen en een smaakvolle saus. Een eenvoudig maar indrukwekkend gerecht voor elke liefhebber van streetfood. Serveer ze warm en geniet!
Heb je zo’n dag waarbij je echt geen idee hebt wat je moet eten? Geen zorgen, wij weten het antwoord wel: bao buns! Met deze Aziatische broodjes kan je alle kanten op. De broodjes worden ook wel steamed buns genoemd. Logisch, want het zijn zacht gestoomde broodjes. Of je ze nu vult met groenten als paprika, wortel en avocado, liever gaat voor vis als garnalen, krokant gebakken tofu of juist voor pulled chicken, de keuze is reuze. Serveer met een lekkere zelfgemaakte dressing van diverse smaakmakers als sojasaus of sesamolie en de bao buns zijn compleet!
In dit recept gaan we voor crispy bao buns met een vulling van garnaal, knoflook, ketjap en sesamolie. De bao buns bak je vervolgens aan de onderkant krokant, wat een heerlijke bite geeft aan het borrelhapje. De bao buns kan je ook eventueel serveren als gerecht tijdens een shared dining diner en compleet maken met andere lekkere streetfood hapjes!
Liever alleen bao buns eten voor het avondeten? Ook dan hebben we genoeg receptinspiratie voor je klaarstaan. Ga bijvoorbeeld aan de slag met bao buns met pulled jackfruit, een heerlijk vegan recept waarbij je geen enkel moment het vlees mist. Dit recept voor bao buns met shredded tofu is nog zo’n vegan recept waarbij je niet eens doorhebt dat het geen vlees bevat! Liever wel bao buns met vlees? Maak dan deze bao buns met crispy chicken of ga aan de slag met bao buns met pulled duck. Benieuwd naar al onze recepten met bao buns? Je vindt ze hier op Eatertainment!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment