Crispy Bao Buns2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Crispy bao buns met garnalen

Deze crispy bao buns met garnalen zijn een perfecte combinatie van zacht en knapperig. De luchtige broodjes worden gevuld met gekruide garnalen en een smaakvolle saus. Een eenvoudig maar indrukwekkend gerecht voor elke liefhebber van streetfood. Serveer ze warm en geniet!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

8 stuks
Ingrediënten

Crispy bao buns met garnalen

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 30min
Kookmodus
1
Meng de bloem, suiker, gist, zout en bakpoeder in een kom. Voeg ½ van de olijfolie en het warme water toe en kneed tot een soepel deeg voor 10 min. Laat het deeg 1 uur rijzen. Rol het deeg uit en steek cirkels uit met een glas of uitsteekvorm.
2
Snijd de gekookte garnalen fijn. Pel en hak de knoflook fijn. Snijd de bosui fijn. Marineer de garnalen met de knoflook, ketjap, sesamolie, ½ van de bosui en wat peper en zout. Vul de bao buns met de garnalen en vouw de bao buns dicht. Verwarm een pan met de overige olijfolie en plaats de bao buns in de pan. Bak voor 4 min. krokant. Voeg het water toe en plaats deksel op de pan. Laat voor 10 min. stomen.
3
Serveer met de sojadressing, de overige bosui en sesamzaadjes.

Aan de slag met heerlijke bao buns

Heb je zo’n dag waarbij je echt geen idee hebt wat je moet eten? Geen zorgen, wij weten het antwoord wel: bao buns! Met deze Aziatische broodjes kan je alle kanten op. De broodjes worden ook wel steamed buns genoemd. Logisch, want het zijn zacht gestoomde broodjes. Of je ze nu vult met groenten als paprika, wortel en avocado, liever gaat voor vis als garnalen, krokant gebakken tofu of juist voor pulled chicken, de keuze is reuze. Serveer met een lekkere zelfgemaakte dressing van diverse smaakmakers als sojasaus of sesamolie en de bao buns zijn compleet!

In dit recept gaan we voor crispy bao buns met een vulling van garnaal, knoflook, ketjap en sesamolie. De bao buns bak je vervolgens aan de onderkant krokant, wat een heerlijke bite geeft aan het borrelhapje. De bao buns kan je ook eventueel serveren als gerecht tijdens een shared dining diner en compleet maken met andere lekkere streetfood hapjes!

Liever alleen bao buns eten voor het avondeten? Ook dan hebben we genoeg receptinspiratie voor je klaarstaan. Ga bijvoorbeeld aan de slag met bao buns met pulled jackfruit, een heerlijk vegan recept waarbij je geen enkel moment het vlees mist. Dit recept voor bao buns met shredded tofu is nog zo’n vegan recept waarbij je niet eens doorhebt dat het geen vlees bevat! Liever wel bao buns met vlees? Maak dan deze bao buns met crispy chicken of ga aan de slag met bao buns met pulled duck. Benieuwd naar al onze recepten met bao buns? Je vindt ze hier op Eatertainment!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via