Dol op mosselen? Probeer dan zeker deze pittige kokos gochujang mosselen! Mosselen krijgen in dit kruidige gerecht een verrasssende twist door de romige saus van kokosmelk en gochujang. Voeg daar wat pit aan toe in de vorm van rode peper en crispy chili olie en wat frisheid door de limoen, en het genieten kan beginnen. Serveer met jasmijnrijst om niets van de saus verloren te laten gaan.
Tip: de pittige kokos gochujang mosselen zijn ook lekker om te serveren met knapperig brood.
Wanneer je naar de Nederlandse kust gaat, is de kans groot dat je mosselen spot. Deze schelpdieren leven op de waddenbodem en voeden zichzelf met plankton. Op sommige plekken vind je de bekende mosselbanken waar mosselen massaal te vinden zijn. Door hun grote getallen en goede eetbaarheid worden mosselen al eeuwenlang gegeten. Vaak wordt gezegd dat mosselen alleen verkrijgbaar zijn als de letter ‘r’ in de maand zit, maar dat is allesbehalve waar! Het seizoen begint namelijk in juli en loopt door tot april. Dit betekent dat je bijna het hele jaar kan genieten van mosselen.
Mosselen staan bekend om hun zilte smaak en de vele voedzame voordelen. Zo zijn mosselen rijk aan voedingsstoffen, een goede bron van onder andere eiwitten, omega-3 vetzuren, vitamine B12 en ijzer. Genoeg redenen om eens vaker mosselen te eten! Ga voor een klassiek recept als mosselen in witte wijnsaus, lekker met knoflookbrood of met verse frieten, of kies voor een twist. Denk aan deze pittige kokos gochujang mosselen, waarbij de mosselen worden geserveerd in een smaakvolle bouillon, of mosselen met chorizo, tomaatjes en saffraan. Deze mosselen in spicy arrabbiatasaus zijn ook heerlijk om eens te maken. Het is een makkelijk recept én enorm smaakvol. Benieuwd naar nog meer recepten, leuke weetjes en hoeveel mosselen per persoon je nodig hebt om er een complete avondmaaltijd van te maken? Je leest het allemaal in deze blog.
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment