In samenwerking met:
Pittige Kokos Gochujang Mosselen4
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Pittige kokos gochujang mosselen

Dol op mosselen? Probeer dan zeker deze pittige kokos gochujang mosselen! Mosselen krijgen in dit kruidige gerecht een verrasssende twist door de romige saus van kokosmelk en gochujang. Voeg daar wat pit aan toe in de vorm van rode peper en crispy chili olie en wat frisheid door de limoen, en het genieten kan beginnen. Serveer met jasmijnrijst om niets van de saus verloren te laten gaan. 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Pittige kokos gochujang mosselen

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Spoel de mosselen onder koud water en verwijder eventuele baarden.
2
Pel en snipper de sjalot en pel en hak de knoflook fijn. Verhit de zonnebloemolie in een ruime pan op middelhoog vuur en fruit de sjalot en knoflook 3 min.
3
Voeg de gochujang pasta toe en bak 1 min. mee. Voeg de kokosmelk en visbouillon toe en roer door. Pers het sap uit de limoen en voeg samen met de vissaus al roerend toe. Breng op smaak met peper en zout en breng het geheel aan de kook.
4
Voeg de mosselen toe, doe de deksel op de pan en kook 5-7 min. totdat alle mosselen open zijn. Schud de pan af en toe voorzichtig om.
5
Bereid ondertussen de jasmijnrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
6
Snijd ondertussen de rode peper en bosui in dunne ringetjes. Verdeel de mosselen en de bouillon over diepe borden. Garneer met rode peper, bosui en crispy chili olie en serveer met de rijst.

Tip: de pittige kokos gochujang mosselen zijn ook lekker om te serveren met knapperig brood.  

Alles wat je moet weten over mosselen 

Wanneer je naar de Nederlandse kust gaat, is de kans groot dat je mosselen spot. Deze schelpdieren leven op de waddenbodem en voeden zichzelf met plankton. Op sommige plekken vind je de bekende mosselbanken waar mosselen massaal te vinden zijn. Door hun grote getallen en goede eetbaarheid worden mosselen al eeuwenlang gegeten. Vaak wordt gezegd dat mosselen alleen verkrijgbaar zijn als de letter ‘r’ in de maand zit, maar dat is allesbehalve waar! Het seizoen begint namelijk in juli en loopt door tot april. Dit betekent dat je bijna het hele jaar kan genieten van mosselen. 

Mosselen staan bekend om hun zilte smaak en de vele voedzame voordelen. Zo zijn mosselen rijk aan voedingsstoffen, een goede bron van onder andere eiwitten, omega-3 vetzuren, vitamine B12 en ijzer. Genoeg redenen om eens vaker mosselen te eten! Ga voor een klassiek recept als mosselen in witte wijnsaus, lekker met knoflookbrood of met verse frieten, of kies voor een twist. Denk aan deze pittige kokos gochujang mosselen, waarbij de mosselen worden geserveerd in een smaakvolle bouillon, of mosselen met chorizo, tomaatjes en saffraan. Deze mosselen in spicy arrabbiatasaus zijn ook heerlijk om eens te maken. Het is een makkelijk recept én enorm smaakvol. Benieuwd naar nog meer recepten, leuke weetjes en hoeveel mosselen per persoon je nodig hebt om er een complete avondmaaltijd van te maken? Je leest het allemaal in deze blog.  

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten. 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren
  • Weekdieren
  • Gluten
  • Vis
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via